Πολιτική | Ελλάδα
06-09-2021 | 10:58

Θεοδωρικάκος: Θα στηρίξω τους αστυνομικούς με όλους μου τις δυνάμεις

Newsroom
Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Θα στηρίξω τους αστυνομικούς με όλους μου τις δυνάμεις
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την πρόθεσή της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να στηρίξει τους αστυνομικούς στην εκτέλεση των καθηκόντων τους υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

«Θα είμαι  δίπλα στους αστυνομικούς και θα τους στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος, προαναγγέλλοντας τη σημερινή συνάντησή του με εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων της Αστυνομίας.

«Η αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει σπουδαία δουλειά», ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ υπογράμμισε τη συμβολή της ΕΛΑΣ τόσο στο μέτωπο της πανδημίας με τους συνεχείς ελέγχους όσο και στην συνεισφορά της στην προσφυγική κρίση στον Έβρο το 2020.

«Θέλω να είναι απολύτως σαφές ότι, σε οποιαδήποτε επανάληψη τέτοιας απειλής, η ΕΛΑΣ θα είναι εκεί για να προστατέψει τα σύνορα», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην συμπεριφορά των στελεχών της ΕΛΑΣ απέναντι στους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται και η ΕΛΑΣ οφείλει και θα είναι φιλική απέναντι στους ανθρώπους, δείχνοντας μηδενική ανοχή απέναντι στο έγκλημα».

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε και στην ενίσχυση του στόλου των οχημάτων της ΕΛΑΣ, τονίζοντας πως το τελευταίο διάστημα 80 περιπολικά προστέθηκαν στις δυνάμεις της Αμέσου Δράσεως Αττικής, ενώ παράλληλα επισήμανε πως θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό την ψηφιοποίηση υπηρεσιών που κρατούν αστυνομικούς στα γραφεία, ώστε να απελευθερωθούν και να υπηρετούν εκεί που ανήκουν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.