Στη Βόρεια Μακεδονία ο Ν. Δένδιας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Βόρεια Μακεδονία ο Ν. Δένδιας
Ο ΥΠΕΞ θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για ευρωπαϊκές υποθέσεις, τον πρόεδρο της Βουλής και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της χώρας.

Στα Σκόπια μεταβαίνει την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του, Μπουγιάρ Οσμάνι. Μετά το πέρας της συνάντησης των δύο υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να υπάρξουν δηλώσεις, γύρω στις 11:45 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στη συνέχεια ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Ζόραν Ζάεφ, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Νικολά Ντιμιτρόφ, τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Στέβο Πενταρόφσκι.

Κατά την διάρκεια των συνομιλιών αναμένεται να εξετασθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών θα θέσει στους ανωτέρω αξιωματούχους το ζήτημα της πλήρους, συνεπούς και με καλή πίστη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.

Θα εξετασθούν επίσης οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider