Αφγανιστάν: Στον Λευκό Οίκο επέστρεψε ο Μπάιντεν, θα κάνει δηλώσεις το βράδυ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αφγανιστάν: Στον Λευκό Οίκο επέστρεψε ο Μπάιντεν, θα κάνει δηλώσεις το βράδυ
Biden
Ο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις στις 22.45 ώρα Ελλάδας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα επιστρέψει από το Καμπ Ντέιβιντ σήμερα, προκειμένου να κάνει δηλώσεις για το Αφγανιστάν, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

Ο Μπάιντεν θα κάνει δηλώσεις στις 22.45 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Τζέικ Σάλιβαν δήλωσε ότι οι Αμερικανοί «πρέπει να περιμένουν να έχουν σύντομα νέα του προέδρου. Ήδη αυτήν την στιγμή βρίσκεται σε ενεργείς επαφές με την ομάδα Εθνικής Ασφαλείας. Εργάζεται σκληρά για την διαχείριση της κατάστασης αυτής», ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

Ο Αμερικανός πρόεδρος πέρασε το σαββατοκύριακο στο Καμπ Ντέιβιντ, όπου αρχικά επρόκειτο να παραμείνει μέχρι την Τετάρτη μακριά από τους δημοσιογράφους.

Η τελευταία προφορική δημόσια παρέμβαση του Τζο Μπάιντεν ήταν στις 10 Αυγούστου, όταν διαβεβαίωσε ότι «δεν μετανιώνει» για την απόφασή του για την αποχώρηση και των τελευταίων Αμερικανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν μέχρι τις 31 Αυγούστου έπειτα από 20ετείς συγκρούσεις.

Στη συνέχεια, γνωστοποίησε μέσω γραπτής ανακοίνωσης την απόφαση για την ανάπτυξη 6.000 Αμερικανών στρατιωτών για την διαφύλαξη της ασφάλειας του αεροδρομίου της Καμπούλ και την απομάκρυνση 30.000 Αμερικανών και Αφγανών που είχαν συνεργασθεί με τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider