Γερμανία: «Παράθυρο» για διατήρηση των περιοριστικών μέτρων μέχρι την άνοιξη του 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: «Παράθυρο» για διατήρηση των περιοριστικών μέτρων μέχρι την άνοιξη του 2022
Τις τελευταίες μέρες ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων της νόσου στη Γερμανία κινείται σταθερά κοντά στα 5.500. Το Βερολίνο χαρακτήρισε τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ισραήλ χώρες υψηλού κινδύνου.

Για το ενδεχόμενο διατήρησης των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη Γερμανία με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού έως και την άνοιξη του 2022 μίλησε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα Bild.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες μέρες ο μέσος ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων της νόσου στη Γερμανία κινείται σταθερά κοντά στα 5.500, στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαΐου.

Ταξιδιωτικές οδηγίες για νέες χώρες

Νωρίτερα, η γερμανική κυβέρνηση χαρακτήρισε τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ισραήλ χώρες υψηλού κινδύνου, με αποτέλεσμα οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες που φθάνουν από αυτές να πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα τουλάχιστον πέντε ημερών, έγινε σήμερα γνωστό από τον όμιλο μέσων ενημέρωσης FUNKE, ο οποίος επικαλείται κυβερνητικές πηγές.

Η αναβάθμιση αυτή αφορά επίσης το Μαυροβούνιο και το Βιετνάμ, ενώ η Πορτογαλία υποβαθμίστηκε και δεν αποτελεί πλέον περιοχή υψηλού κινδύνου, με εξαίρεση τη Λισαβόνα και το Αλγκάρβε, σύμφωνα με τον Funke.

Η αναβάθμιση θα ισχύσει από την Κυριακή, εκτός από την περίπτωση της Τουρκίας, που θα τεθεί σε ισχύ από το βράδυ της Τρίτης, δεδομένου του μεγάλου αριθμού ανθρώπων με τουρκική καταγωγή που ζουν στη Γερμανία, ανέφερε ο Funke επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές.

Οι ταξιδιώτες από χώρες υψηλού κινδύνου πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα για δέκα ημέρες, εκτός αν μπορούν να αποδείξουν ότι είναι εμβολιασμένοι ή ότι έχουν αναρρώσει από την Covid-19. Η αυτοαπομόνωσή τους μπορεί να τελειώσει το νωρίτερο έπειτα από πέντε ημέρες με αρνητικό τεστ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider