Διεθνή
11-08-2021 | 15:21

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν οργανώνει διαδικτυακή «σύνοδο κορυφής για τη δημοκρατία»

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν οργανώνει διαδικτυακή «σύνοδο κορυφής για τη δημοκρατία»
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συγκαλέσει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, διαδικτυακά, μια «σύνοδο κορυφής για τη δημοκρατία», στην οποία θα συμμετάσχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Σχεδιάζει επίσης, ένα χρόνο αργότερα, να συγκαλέσει εκ νέου τους ίδιους συμμετέχοντες, αλλά αυτή τη φορά δια ζώσης, με τρεις στόχους: «μάχη κατά του απολυταρχισμού, πάταξη της διαφθοράς και προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον κατάλογο των προσκεκλημένων χωρών της συνόδου, η οποία παρουσιάζεται, χωρίς να αναφέρεται με σαφήνεια, ως εναλλακτική της διάσκεψης της Ομάδας των 20 (G20). Οι ηγέτες της G20 αναμένεται να συνεδριάσουν στα τέλη Οκτωβρίου στην Ιταλία.

«Η πρόκληση των καιρών μας είναι να δείξουμε ότι οι δημοκρατίες μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των δικών τους πολιτών και να δώσουν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα του κόσμου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.