Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: 98 νέες ενάρξεις πυρκαγιών στο 24ωρο - «Ακόμα δυσκολότερη νύχτα»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρδαλιάς για πυρκαγιές: 98 νέες ενάρξεις πυρκαγιών στο 24ωρο - «Ακόμα δυσκολότερη νύχτα»
Κοντά στα 1.000 άτομα επιχειρούν για τον περιορισμό της φωτιάς στην Αττική. Τα στοιχεία που έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας. Τρεις συλλήψεις για εμπρησμούς.

Στην πορεία των πυρκαγιών που ξέσπασαν και συνεχίζουν να καίνε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε νέα έκτακτη ενημέρωση το βράδυ της Παρασκευής.

Στη δήλωση του, ο υφυπουργός έκανε λόγο για ακόμα δυσκολότερη νύχτα από τη χθεσινή και ζήτησε τη συμμετοχή των πολιτών στην προσπάθεια για τον περιορισμό των ζημιών.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως μέσα στο τελευταίο 24ωρο κατεγράφησαν 98 νέες ενάρξεις πυρκαγιών, εκ των οποίων οι 64 είναι ενεργές.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του εθελοντή δασοπυροσβέστη, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από δυστύχημα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Ακόμα, ευχαρίστησε όλους τους πυροσβέστες, οι οποίοι με αυταπάρνηση συνεχίζουν νυχθημερόν να πολεμούν τον πύρινο εφιάλτη.

Για το μέτωπο της Αττικής, ο ίδιος δήλωσε πως για τον περιορισμό της φωτιάς επιχειρούν 720 πυροσβέστες, με 215 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν πυροσβέστες από την Κύπρο και άλλες χώρας του εξωτερικού, με το σύνολο των δυνάμεων που δρουν στο λεκανοπέδιο να πλησιάζει τα 1.000 άτομα.

Στις 15:25 εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια, ενώ στη συνέχεια στα Λεγραινά Σουνίου.

Στη βόρεια Εύβοια η πορεία κατευθύνεται νότια, με ριπές έως και 5 μποφόρ. Γίνονται προσπάθειες για να ανακοπεί στη Λίμνη. Το λιμενικό σώμα έκανε πάνω από 631 απεγκλωβισμούς ατόμων.

Στην Aρχαία Ολυμπία επιχειρούν 310 πυροσβέστες, όπως και εναέρια μέσα, ενώ συνδρομή παρείχε η ΕΛΑΣ και ο στρατός όπως και η περιφέρεια και οι ΟΤΑ.

Στη Φθιώτιδα, Μεσσηνία, Ανατολική Μάνη και Δωρίδα, οι φωτιές είναι σε εξέλιξη.

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και δυνάμεις ξένων χωρών. Από τη Γαλλία
82 πυροσβέστες επιχειρούν στις Αφίδνες και δύο αεροσκάφη καναντέρ στην Πάρνηθα. Από την Κροατία 1 καναντέρ. Σήμερα αναμένονται 2 αεροσκάφη από τη Σουηδία, από την Ελβετία 2 ελικόπτερα super puma.

Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις για εμπρησμό.

«Έχουμε μπροστά μας μια ακόμη πιο δύσκολη νύχτα. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όλα τα ενεργά μέτωπα με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χαρδαλιάς: Διαχειριζόμαστε 56 ανοιχτές πυρκαγιές -Στην Αττική θα ενισχυθούν οι άνεμοι τις επόμενες ώρες έως τα 6 μποφόρ

Πυρκαγιά στην Αττική: Μαίνεται η φωτιά, συνεχείς εντολές εκκενώσεων - Νέα νύχτα αγωνίας

Πυρκαγιά στην Εύβοια: Απίστευτο θρίλερ - Οι φλόγες καίνε σπίτια στη Λίμνη

gazzetta
gazzetta reader insider insider