Διεθνή
20-07-2021 | 17:16

Πρόταση για ενσωμάτωση της κλιματικής αλλαγής στο Σύνταγμα της Γερμανίας

Newsroom
Μοιράσου το
Πρόταση για ενσωμάτωση της κλιματικής αλλαγής στο Σύνταγμα της Γερμανίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Λόγω των σοβαρών καταστροφών σε περιοχές της Γερμανίας, η ομοσπονδιακή υπουργός Περιβάλλοντος Σβένια Σούλτσε επανέλαβε το αίτημά της να ενσωματωθεί στο Γερμανικό Σύνταγμα η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

«Μέχρι στιγμής, η ικανότητα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να υποστηρίξει την πρόληψη των πλημμυρών και της ξηρασίας περιορίζεται από το Σύνταγμα. Η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή πρέπει να γίνει μόνιμη αποστολή. Τα τελευταία γεγονότα απέδειξαν με πόση ένταση μπορούν να μας επηρεάσουν όλους οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Γι 'αυτό και τάσσομαι υπέρ της ενσωμάτωσης της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή στο Σύνταγμα ως ένα νέο κοινό καθήκον της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων», δήλωσε η Σούλτσε σε συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Augsburger Allgemeine».

«Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια μόνιμη χρηματοδότηση για αυτό το σημαντικό έργο. Η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων μπορούν στη συνέχεια να ψηφίσουν μαζί για το πώς μπορούμε να καταστήσουμε πιο αποτελεσματική την κρατική πρόληψη των ακραίων καιρικών φαινομένων και σε ποιες περιοχές πρέπει να εστιάζουμε. Ακόμη και με τις καλύτερη πρόληψη, δεν θα μπορέσουμε όμως να να αποφύγουμε όλες τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων», τόνισε η Σοσιαλδημοκράτις (SPD) υπουργός Περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Φον ντερ Λάιεν: Οι πλημμύρες στη Γερμανία καταδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη δράσης για την κλιματική αλλαγή

Γερμανία-πλημμύρες: Επίσκεψη Μέρκελ στις πληγείσες περιοχές - Βοήθεια 400 εκατ. ευρώ