Η Κίνα πίσω από τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην Microsoft, υποστηρίζουν οι ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κίνα πίσω από τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση στην Microsoft, υποστηρίζουν οι ΗΠΑ
Την άποψη της αμερικανικής κυβέρνησης ασπάζονται το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ, καταδικάζοντας τις κινήσεις της Κίνας.

H κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ κατηγόρησε την Κίνα ως υπεύθυνη για το μαζικό χακάρισμα της Micosoft νωρίτερα μέσα στο 2021, που εξέθεσε σε κίνδυνο χιλιάδες υπολογιστές ανά τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, το υπουργείο Εσωτερικών της Κίνας χρησιμοποίησε εγκληματίες χάκερ που προχώρησαν σε αιτήματα για λύτρα μετά από για εγκλήματα κυβερνοασφάλειας, με Αμερικανό αξιωματούχο να αναφέρει πως οι επιθέσεις που έγιναν υπό την επίβλεψη του Πεκίνου αποτελούν έκπληξη και ανησυχία για την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο αξιωματούχος υπό καθεστώς ανωνυμίας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την διεξαγωγή της έρευνας.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι ανακοινώσεις του εξήραν τη σημασία της απειλής στον κυβερνοχώρο που θέτουν Κινέζοι κυβερνητικοί χάκερ, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες να περιορίσει τις κυβερνεπιθέσεις με λογισμικό που απαιτεί λύτρα από εταιρείες με έδρα τη Ρωσία που στοχεύουν βασικές υποδομές, συμπεριλαμβανομένου ενός του αγωγού καυσίμων της Colonial Pipeline.

Επιθέσεις και από Βρετανία, ΕΕ

«Η κινεζική κυβέρνηση πρέπει να βάλει τέλος στο συστηματικό κυβερνοπόλεμο και να αναμένει ότι θα θεωρηθεί υπεύθυνη αν δεν τον τελειώσει», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντομινίκ Ράαμπ.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χοσέπ Μπορέλ, δήλωσε ότι η κυβερνοεπίθεση έγινε από την Κίνα, ενώ την άποψη αυτή συμμερίζονται και οι Αυστραλία, Καναδάς, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider