Διεθνή
16-07-2021 | 22:24

Κλάουντια Ροτ: Η Μέρκελ αξίζει τον σεβασμό μας - Δεν έκανε όμως αρκετά για τις γυναίκες

Newsroom
Μοιράσου το
Κλάουντια Ροτ: Η Μέρκελ αξίζει τον σεβασμό μας - Δεν έκανε όμως αρκετά για τις γυναίκες
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τον σεβασμό της για τις υπηρεσίες της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ εκφράζει η Πράσινη (Die Gruenen) αντιπρόεδρος του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) Κλάουντια Ροτ, με την ευκαιρία των 67ων γενεθλίων της το Σάββατο, της καταλογίζει όμως ότι δεν έκανε αρκετά για τις γυναίκες.

«Η καγκελάριος Μέρκελ αξίζει τον βαθύ και ειλικρινή μου σεβασμό και την εκτίμησή μου. Ως η πρώτη γυναίκα στην καγκελαρία, έγινε σύμβολο για μια ολόκληρη γενιά κοριτσιών και νεαρών γυναικών αποδεικνύοντας ότι η πολιτική δεν ανήκει μόνο στους άντρες», δήλωσε η Πράσινη αντιπρόεδρος Κλάουντια Ροτ σε συνέντευξή της στην «Neue Osnabruecker Zeitung» .

«Η Μέρκελ απέδειξε όμως επίσης ότι για να υπάρξει περισσότερη ισότητα στη χώρα μας δεν είναι αρκετό να βρίσκεται μια γυναίκα στην κορυφή, αλλά απαιτείται και μια φεμινιστική πολιτική. Στο κοινοβούλιό μας, το ποσοστό των γυναικών είναι τόσο χαμηλό όσο ήταν το 1998. Μετά από 16 χρόνια καγκελαρίας Μέρκελ, νοιώθει κανείς την ανακούφιση την οποία αισθάνονται μερικοί άνδρες Χριστιανοδημοκράτες / Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), ότι θα μπορούσαμε επιτέλους να επιστρέψουμε στις παλιές καλές μέρες», πρόσθεσε η Πράσινη πολιτικός.

«Η Μέρκελ έκανε τη διαφορά, αλλά θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ περισσότερα για τις γυναίκες στη Γερμανία. Πολλές διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, οι οποίες αποτελούσαν επείγοντα προβλήματα για την κοινωνία ακόμη και πριν από την καγκελαρία της, περιμένουν ακόμη απαντήσεις», τόνισε η Ροτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το τελευταίο ταξίδι της Μέρκελ στις ΗΠΑ