Ιταλία: «Ψηλά» η δημοτικότητα του Μάριο Ντράγκι - Πρώτο κόμμα η Λέγκα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιταλία: «Ψηλά» η δημοτικότητα του Μάριο Ντράγκι - Πρώτο κόμμα η Λέγκα
Πρώτο κόμμα η Λέγκα με δεύτερη πολιτική δύναμη τον ακροδεξιό σχηματισμό «Αδέλφια της Ιταλίας».

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η δημοτικότητα του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ιδιωτικού τηλεοπτικού καναλιού La7, το 61% των Ιταλών «εμπιστεύεται πολύ ή αρκετά τον Ντράγκι». Στην αρχή της πρωθυπουργικής του θητείας, τον περασμένο Φεβρουάριο, το ποσοστό αυτό έφτανε το 65%, αλλά στα τέλη Μαίου είχε μειωθεί στο 57%.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Λέγκα είναι πρώτη πολιτική δύναμη, με ποσοστό 20,9%. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα Αδέλφια της Ιταλίας, με 20,4%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το κεντροαριστερό «Δημοκρατικό Κόμμα», με το 19% της πρόθεσης ψήφου. Τα Πέντε Αστέρια βρίσκονται στο 16,2% ενώ η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι δεν ξεπερνά το 6,8%.

Όπως υπογραμμίζουν πολιτικοί αναλυτές, σε περίπτωση προκήρυξης βουλευτικών εκλογών (η νομοθετική περίοδος λήγει κανονικά την άνοιξη του 2023) η συντηρητική παράταξη, σε συνεργασία με τα Αδέλφια της Ιταλίας, θα μπορούσε εύκολα να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Βουλή και στη Γερουσία της Ρώμης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίκειται κόντρα Ντράγκι – Σόιμπλε, μετά την αποχώρηση Μέρκελ

gazzetta
gazzetta reader insider insider