Ελλάδα
14-06-2021 | 20:00

Μ. Κατρίνης: Με το εργασιακό η κυβέρνηση προκαλεί κοινωνική πόλωση

Newsroom
Μοιράσου το
Μ. Κατρίνης: Με το εργασιακό η κυβέρνηση προκαλεί κοινωνική πόλωση
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Η κυβέρνηση νομοθετεί σήμερα, εκβιαστικά, ευκαιριακά, μονόπλευρά υπέρ των εργοδοτών και ως εκ τούτου άδικα. Φτιάχνει ένα σχέδιο φθηνής εργασίας, που αφορά τους λίγους οδηγώντας στο περιθώριο τους πολλούς», ανέφερε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας στη Βουλή, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης.

Οι επιπτώσεις αυτού του νομοσχεδίου, τόνισε ο κ. Κατρίνης, θα είναι μεν εξαιρετικά δυσμενείς για τους εργαζόμενους, αλλά θα φανούν μακροχρόνια, ενώ αντιθέτως θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τους εργοδότες, άμεσα. Αναφερόμενος σε επιμέρους θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που στηρίζονται κυρίως στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών για τους εργαζόμενους, ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι «πίσω από αυτές κρύβονται οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλες από την κατάργηση του οκταώρου, των συλλογικών συμβάσεων, τη διευκόλυνση των απολύσεων και την απονομιμοποίηση του συνδικαλισμού. Για τον λόγο αυτό η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στηρίζεται στον κυνισμό και την εξαπάτηση των εργαζομένων».

«Το νομοσχέδιο οξύνει αντί να αμβλύνει τις σημερινές ανισότητες μιας κοινωνίας που προσπαθεί να πάρει ανάσα, μετά από σχεδόν 12 χρόνια κρίσης και ύφεσης και ως εκ τούτου δημιουργεί - με ευθύνη της κυβέρνησης -συνθήκες συνεχούς σύγκρουσης και πόλωσης και για την ψήφιση του νομοσχεδίου, και για την εφαρμογή του, αλλά και όταν μια μελλοντική προοδευτική κυβέρνηση αλλάξει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και αναφέρθηκε στις «δημοκρατικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου και τον νόμο 1264/82, που «ξηλώνονται» κατ΄ ουσίαν με το νόμο Χατζηδάκη. «Η κυβέρνηση μετατρέπει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με δημοκρατικούς αγώνες σε σημερινά ζητούμενα για τον Ελληνικό λαό. Διαμορφώνετε την ανάγκη για μια πολιτική έκφραση που δε θα είναι απλά προοδευτική, δε θα φέρει απλά την ελπίδα στον κόσμο της εργασίας και τους νέους, αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.