Παραμένουν οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παραμένουν οι αμερικανικές κυρώσεις στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
«Δεν έχουμε δει ακόμα σημάδια από το Ιράν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν» ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Στην πρόθεση των ΗΠΑ για να διατηρήσουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει στο Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης «έδειξε» την Κυριακή ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.

Μιλώντας στο δίκτυο ABC και απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν η Ουάσινγκτον σκοπεύει να αλλάξει τη στάση της προς τη χώρα της Μέσης Ανατολής, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απάντησε πως «θεωρώ ότι το Ιράν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να είναι σε συμμόρφωση με το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Αυτά που έχουμε δει μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι η Τεχεράνη δεν είναι έτοιμη και πρόθυμη να λάβει αυτές τις κινήσεις που χρειάζονται να γίνουν. Αυτό είναι το τεστ και μέχρι στιγμής δεν έχουμε σαφείς απαντήσεις επ' αυτού» σημείωσε ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη διεθνή συμφωνία το 2018 υπό την προεδρία τότε του Ρεπουμπλικανού Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επανέφερε τις κυρώσεις σε βάρος του πετρελαϊκού, τραπεζικού και ναυτιλιακού τομέα του Ιράν.

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διαδέχθηκε τον Τραμπ τον Ιανουάριο, έχει πει πως πιστεύει ότι το Ιράν εμπλέκεται σοβαρά στις συνομιλίες αλλά πως παραμένει ασαφές ποια βήματα θα κάνει πράγματι η Τεχεράνη προκειμένου να συμμορφωθεί με τη συμφωνία, η οποία επισφραγίστηκε όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ιράν σταματά την πρόσβαση της IAEA στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider