Sms που «καίνε» Νίκο Παππά παρουσίασε ο Χρ. Καλογρίτσας στην Προανακριτική

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sms που «καίνε» Νίκο Παππά παρουσίασε ο Χρ. Καλογρίτσας στην Προανακριτική
Κατάθεση Χρήστου Καλογρίτσα στην Προανακριτική της Βουλής
Ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ήταν σε απόλυτη συννενόηση με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, περί δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού και όχι μόνο, που να στηρίζει το κόμμα

Με την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, βασικός μάρτυρας της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Νίκου Παππά συνεχίστηκε και σήμερα η συνεδρίαση στην Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Καλογρίτσας παρουσίασε sms που είχε ανταλλάξει με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστήριξε ότι ήταν σε απόλυτη συννενόηση μαζί του, για να υλοποιηθεί το όραμα του υπουργού, περί δημιουργίας τηλεοπτικού σταθμού και όχι μόνο, που να στηρίζει το κόμμα.

Όπως είπε ο κ. Καλογρίτσας, που θα συνεχίζει και αύριο την κατάθεσή τους, δεν ήταν η πρώτη φορά που η Κουμουνδούρου του ζητούσε να μπει «μπροστινός» για διάφορες δουλειές. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν τόσο στενή που τα στελέχη του κ. Παππά χρησιμοποιούσαν τα δικά του γραφεία στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με υλικό που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή ο Χρήστος Καλογρίτσας, υπήρξαν επίμαχα μηνύματα Παππά προς Καλογρίτσα και αντίστροφα, μεταξύ των οποίων συνομιλίες πριν τη συνάντηση στο Πόρτο Χέλι με τους Χουρί της CCC. Ειδικότερα ο κ. Καλογρίτσας ζητά βοήθεια και οδηγίες γιατί «δεν κατάλαβε πολλά», ενώ ο κ. Παππάς του λέει «να μιλήσουμε». Ο μάρτυρας σε άλλο μήνυμα λέει του Νίκου Παππά πως πρέπει «να φροντίσει να τον ενημερώσει πριν φύγει για τη συνάντηση». Τον ενημερώνει και για την εγγυητική, ενώ εκφράζει φόβους ότι «δεν θα προλάβουν τις διορίες».

Ο Παππάς του λέει πως πρέπει να μιλήσουν πριν ο Καλογρίτσας φύγει (εννοεί για τη συνάντηση με Χουρί στο πόρτο Χέλι). Ο Καλογρίτσας τον ρωτάει που θα βρεθούν. «Σε εσένα ή εδώ»; Ρωτάει. Ο Παππάς του γράφει «περίμενε λίγο».

«Με δασκάλεψε να πάω στους Άραβες. Δεν γνώριζα τους Άραβες. Στάλθηκα στους Άραβες», φέρεται να κατέθεσε ο μάρτυρας σε γραπτή συνομιλία που είχε με τον πρώην υπουργό.

Είπε ακόμα ότι ο Νίκος Παππάς τις αρμοδιότητες του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ, ενώ παραδέχτηκε πως δέχθηκε να δώσει το όνομα του για την υλοποίηση του σχεδίου. «Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα. Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το κανάλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ)».

Ο μάρτυρας ανέφερε σύμφωνα με πήγες της προανακριτικής πως «στη συνάντηση με Χουρί ήταν κι ένας βουλευτής. Δεν ήταν από ΝΔ. Δεν ήταν ΣΥΡΙΖΑ».

Τι είπε για το Documento

Αναφέρθηκε στην εφημερίδα Documento λέγοντας τα εξής: «Με δούλευαν μαζί με το δικηγόρο κ. Ματζουράνη και στο τέλος με «πήδηξαν» κανονικά. Μετά με εκβίασαν να δημιουργήσουμε το Documento. Πολύ πάνω. Όχι σαν εσάς εδώ, πολύ πιο ψηλά.

Π. Πολάκης : Ποιοι;

Χ. Καλογρίτσας: Ρώτα το κόμμα σου και μετά ξανάκανε μου την ερώτηση!

Μου στέλνανε δημοσιογράφους. Αυτούς τους πληρώναμε και μετά που βγήκε το Documento. Ήταν τρεις σχολές. Η σχολή Τσαγκρή, η σχολή Παππά και η σχολή Βαξεβάνη.

Τον Βαξεβάνη δεν τον ήξερα. Αυτός έλεγε πως με ήξερε από το ΚΚΕ. Είχα προσκληθεί και στα βαφτίσια της κόρης του. που νονός ήταν ο Παππάς. Ήμουν καλεσμένος του Παππά.

Του Νίκου. Ήταν και ο Ματζουράνης. Στα βαφτίσια ήταν και ο Μίμης ο Παπαγγελόπουλος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καλογρίτσας: Μου ζήτησαν να γίνω «μπροστινός» για το κανάλι ΣΥΡΙΖΑ - Τι είπε για τους Άραβες της CCC - Έχει sms και email

Το εμβόλιο του Καλογρίτσα - Τι ζητούσαν και τι πήραν οι εκπρόσωποι της CCC από ΣΥΡΙΖΑ

Τόμπρας: Στο Μαξίμου η ιδέα για υπεργολαβία Καλογρίτσα από CCC και απόκτηση ΣΥΡΙΖΑ Channel

gazzetta
gazzetta reader insider insider