Ελλάδα
02-03-2021 | 15:15

Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δηλώσεις Δρίτσα για την 17Ν - Αναδίπλωση του βουλευτή

Newsroom
Μοιράσου το
Επίθεση ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δηλώσεις Δρίτσα για την 17Ν - Αναδίπλωση του βουλευτή

Επιθετική ανακοίνωση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Θοδωρή Δρίτσα, για τη δράση της 17 Νοέμβρη και τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μιλώντας νωρίτερα στο «Κανάλι Ένα», ο κ. Δρίτσας είπε ότι κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17 Νοέμβρη.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις, το κυβερνών κόμμα σημειώνει πως οι αναφορές του κ. Δρίτσα «προσβάλλουν βάναυσα τη μνήμη των 23 ανθρώπων που έχουν δολοφονηθεί από την οργάνωση και δείχνουν πλήρη περιφρόνηση στον πόνο των οικογενειών που θρηνούν τον χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.  

Είναι δε χυδαίο να επικαλείται την πολιτική ταυτότητα των θυμάτων, λες κι έχει κάποιος το δικαίωμα να καταδικάζει σε θάνατο και να δολοφονεί όποιον θέλει.

Οι δηλώσεις του κ. Δρίτσα, είναι ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και υπερβαίνουν ακόμη και τα όρια της καμπάνιας υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να πάρει θέση για τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα»  καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ. 

Η απάντηση Δρίτσα: «Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατήθηκε από την 17Ν»

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, ο κ. Δρίτσας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη.

Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η ΝΔ παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου.

Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι "κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν", αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα.

Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα» καταλήγει ο κ. Δρίτσας. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.