Πέτσας: Απαραίτητη η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Απαραίτητη η υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ

Υπέρ της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ και του ξεκαθαρίσματος αρμοδιοτήτων τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην κακοκαιρία «Μήδεια», τα προβλήματα που προκάλεσε και τη διαχείρισή τους.

Η δυνατότητα του ΔΕΔΔΗΕ να ανταποκριθεί στην πολύ μεγάλη καταστροφή λόγω του ακραίου καιρικού φαινομένου ήταν μικρή, τόνισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στο Mega, ενώ, όπως είπε, εξαιτίας της πτώσης πολλών δέντρων.

Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός σημείωσε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι ένα ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κράτους, περιφερειών, αποκεντρωμένης διοίκησης και δήμων «κάτι που έχουμε πει ότι θα το ξεκαθαρίσουμε μέσα στο εξάμηνο του 2021». Διευκρίνισε ότι δεν θα κοπούν όλα τα δέντρα για να έχουμε εναέριες γραμμές ρεύματος, αλλά σκοπός είναι να γίνει υπογειοποίηση γραμμών ρεύματος.

Υπάρχουν ευθύνες για τα σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, αλλά ήταν τόσο έντονο το καιρικό φαινόμενο σε κάποιες περιοχές και ο ΔΕΔΔΗΕ δεν μπορούσε να ανταποκριθεί δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας. Σημείωσε πως γι' αυτό το λόγο αποφασίστηκε την Τρίτη, να συνδράμουν κινητές ομάδες της ΕΜΑΚ, του στρατού και των Δήμων. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Πέτσας, αν δεν γίνονταν αυτες οι ενέργειες, δεν θα ερχόταν το ρεύμα «ούτε σε μια εβδομάδα».

Τέλος, ο κ. Πέτσας μίλησε και για το ζήτημα που προέκυψε στην Κέρκυρα με τη χορήγηση εμβολίων εκτός σειράς. Ο υπουργός χαρακτήρισε την κίνηση αυτή απαράδεκτη και διευκρίνισε πως υπάρχουν εφεδρικές λίστες για τις δόσεις του εμβολίου που δε χορηγούνται στην ώρα τους. Όπως είπε, ο εν λόγω γιατρός, που προχώρησε στον εμβολιασμό εκτός σειράς, θα διωχθεί ποινικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider