Πρωθυπουργός: Έχουμε απόθεμα εμπιστοσύνης - Η ΝΔ κυρίαρχη στο κέντρο

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πρωθυπουργός: Έχουμε απόθεμα εμπιστοσύνης - Η ΝΔ κυρίαρχη στο κέντρο
Τέσσερα υπέρ-εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον Φεβρουάριο/20.000 εμβόλια το καθένα/ημέρα.

Τέλος στην εκλογολογία έβαλε ο Πρωθυπουργός με την συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. «Έχουμε απόθεμα εμπιστοσύνης» τόνισε ο  Κυριάκος Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για προσφυγή στις κάλπες το 2021 και πρόθεσή του είναι να εξαντλήσει την 4ετία. Σημείωσε δε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα κυρίαρχη σε αυτό που ονομάζεται πολιτικό κέντρο.

Παράλληλα εξέφρασε αισιοδοξία για την πορεία του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση της πανδημίας λέγοντας ότι τον Μάρτιο θα είμαστε ήδη σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Από το Μάρτιο και τον Απρίλιο θα μπούμε πια στη διαδικασία των μαζικών εμβολιασμών, είπε χαρακτηριστικά, ενώ ανακοίνωσε ότι από το Φεβρουάριο θα δημιουργηθούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα οποία θα μπορούν να εμβολιάζονται γύρω στις 20.000  πολίτες καθημερινά (στο καθένα). 

Σε ότι αφορά την εκλογολογία ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην συμπαγή και αποτελεσματική Κοινοβουλευτική Ομάδα, ενώ είπε ότι , ότι παρά τις δυσκολίες «οι πολίτες μας πιστώνουν ότι αντιμετωπίσαμε κρίσεις που καμία κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν είχε αντιμετωπίσει, τουλάχιστον ως προς την ένταση και τον ταυτόχρονο χαρακτήρα τους. Και πιστεύω ότι έχουμε ανταποκριθεί καλά».

Εμφανίστηκε ως ηγέτης πολιτικού κόμματος που ηγεμονεύει στον  κεντρώο χώρο ενώ «έκοψε την φόρα» και στην όποια εσωκομματική «μουρμούρα» για επιλογές μελών του υπουργικού συμβουλίου από τον χώρο της λεγόμενης κεντροαριστεράς (Πιερρακάκης, Χρυσοχοϊδης, Μενδώνη, Θεοχάρης και άλλους).   «Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι η κυρίαρχη δύναμη στο μέσο, ας το πούμε έτσι, της πολιτικής ζωής το οποίο κυρίως εκφράζει συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έχουν πολύ έντονες ιδεολογικές αναφορές, οι οποίοι θέλουν πρωτίστως να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα χωρίς πάντα σκληρό ιδεολογικό πρόσημο, και οι οποίοι περιμένουν από την κυβέρνηση σκληρή δουλειά, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια. Θεωρώ ότι αυτοί οι συμπολίτες μας -και είναι, ξέρετε, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας, που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι- αυτή την στιγμή εκφράζονται πολιτικά από την Νέα Δημοκρατία. Αν αυτό κάποιους τους ενοχλεί είναι δικό τους πρόβλημα. Δεν είναι δικό μου» τόνισε.

insider

 

Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη

 

Η Ελλάδα θα βγει κερδισμένη -εκ των υστέρων όταν θα γίνει ο απολογισμός- θα είναι στις χώρες που θα είναι κερδισμένες μετά την πανδημία. Δεν θα είναι όλες οι χώρες κατ’ ανάγκη κερδισμένες. Αλλά έχω πολύ βαθιά εμπιστοσύνη στη δυνατότητα της χώρας να προχωρήσει γρήγορα μπροστά, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και συνέχισε; Δεν χάσαμε χρόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ψηφίζουμε κάθε εβδομάδα σημαντικές αλλαγές. Στρώνουμε, με άλλα λόγια, το έδαφος. Ετοιμάζουμε το γήπεδο για να μπορέσουμε να παίξουμε μπάλα, για να το πω ποδοσφαιρικά, στο γήπεδο της γρήγορης ανάκαμψης, της δημιουργίας θέσεων εργασίας και της παροχής ενός αισιόδοξου μέλλοντος.

 

Για τον τουρισμό

 

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του να ζητήσει με επιστολή του στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. von der Leyen κοινό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού λέγοντας ότι το θέμα αυτό είναι σημαντικό για το άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι.

 

«Μην έχουμε καμία αμφιβολία ότι χώρες -ενδεχομένως και επιχειρήσεις- προκειμένου να παρέχουν υπηρεσίες μπορεί να ζητούν κάποια βεβαίωση εμβολιασμού ή έστω βεβαίωση ότι κάποιος δεν ασθενεί εκείνη τη στιγμή» εξήγησε. «Γιατί έχει σημασία η Ευρώπη; Διότι αυτοί είναι οι πελάτες μας, αυτοί πρωτίστως θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι. Και ταυτόχρονα έχουμε πολύ περισσότερα rapid test στη διάθεσή μας σε σχέση με αυτά που είχαμε το περσινό καλοκαίρι, είναι πια εφικτό να μπορούμε να υποδεχθούμε πολλά εκατομμύρια τουριστών με ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι το κάναμε το περσινό καλοκαίρι. Εν κατακλείδι, εγώ είμαι πολύ αισιόδοξος, παρά την γκρίζα ατμόσφαιρα που υπάρχει αυτή τη στιγμή, για το φετινό καλοκαίρι. Αν προσθέσετε σε αυτό τη διαδικασία του εμβολιασμού, την πολύ καλύτερη ιχνηλάτηση την οποία μπορούμε να κάνουμε -γιατί κάνουμε πολλά περισσότερα τεστ- και το γεγονός ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο παραλάβαμε, αυτό με κάνει αρκετά σίγουρο ότι όχι απλά θα μπορέσουμε να σώσουμε την τουριστική περίοδο αλλά ότι η φετινή τουριστική περίοδος θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Ήδη πέρυσι, πήγαμε πολύ καλύτερα από τους ανταγωνιστές μας. Και πια έχει αποδειχθεί υπεράνω οποιασδήποτε αμφιβολίας ότι δεν υπάρχει καμία συσχέτιση, δεν υπήρξε καμία συσχέτιση, μεταξύ του ανοίγματος στον τουρισμό και του δεύτερου κύματος, το οποίο δεν ήρθε, στις κατεξοχήν τουριστικές περιοχές: Στην Κρήτη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα. Άρα είμαι αισιόδοξος για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider