Ιστορική στιγμή: Στη Βουλή η επέκταση στα 12 ν.μ καταρχήν σε Ιόνιο

Μαρία Νταλιάνη
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιστορική στιγμή: Στη Βουλή η επέκταση στα 12 ν.μ καταρχήν σε Ιόνιο
Στην Ολομέλεια 19 Ιανουαρίου τα 12 ν.μ.- Την ερχόμενη Πέμπτη η σύμβαση για Rafale.

Κατατέθηκε στην Βουλή ένα νομοσχέδιο με ιδιαίτερη ιστορική σημασία, αυτό της επέκτασης αιγιαλίτιδας ζώνης καταρχήν στην θαλάσσια περιοχή του Ιουνίου μέχρι το Ακρωτήριο Ταίναρο της Πελοποννήσου στα 12 ναυτικά μίλια. Επειδή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα το νομοσχέδιο προβλέπει διεύρυνση των ορίων της χώρας, θα ασκήσει το δικαίωμα που του παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής (άρθρο 72) για να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία. Υπενθυμίζεται ότι για το εν λόγω νομοσχέδιο απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή  151 υπέρ.

Το νομοσχέδιο υπολογίζεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια στις 19 Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή ένα ακόμα σημαντικό σχέδιο νόμου, η διακρατική σύμβαση Ελλάδας-Γαλλίας για την προμήθεια πολεμικών αεροσκαφών Rafale με τα οποία ενδυναμώνεται η άμυνα της χώρας, θα επικυρωθεί από την  Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο για τα Rafale θα έρθει ως επείγον στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής σε τρεις συνεδριάσεις,  την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, ώστε να μπει Ολομέλεια την Πέμπτη. Παράλληλα την ερχόμενη καυτή κοινοβουλευτικά εβδομάδα,  Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή θα συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εξωτερικών για τα 12 ναυτικά μίλια.

Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου έχει ανακοινωθεί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Χρήστο Ταραντίλη η προ Ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο Πολιτικών Αρχηγών για την εξέλιξη της πανδημίας και τον κορονοϊό ως «απάντηση» στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα που ζήτησε σήμερα την σύγκλιση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη συμμετοχή επιστημόνων για το ίδιο θέμα.

Αναλυτικά το νομοσχέδιο:

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/11480942.pdf

 

 

insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider