Πέτσας: Κλειστά έως 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία – Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις από νομό σε νομό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πέτσας: Κλειστά έως 7 Ιανουαρίου σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία – Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις από νομό σε νομό
Παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας έως τις 7 Ιανουαρίου, αλλά και οι κανόνες που ισχύουν για την τηλεργασία. Εντός της εβδομάδας οι ανακοινώσεις για κομμωτήρια, λιανεμπόριο και εκκλησίες. Δείτε όλα όσα δεν θα ανοίξουν έως τις 7 Ιανουαρίου.

Κλειστά θα παραμείνουν έως τις 6:00 το πρωί της 7ης Ιανουαρίου 2021 σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, αθλητισμός (εξαιρούνται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα) και χιονοδρομικά κέντρα, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Παράλληλα, μέχρι την ίδια ημερομηνία, ήτοι την 7η Ιανουαρίου, δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό, ενώ μέχρι τότε θα διατηρηθεί και η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 και έως τις 5:00 το πρωί, η απαγόρευση συναθροίσεων, αλλά και οι κανόνες που ισχύουν για την τηλεργασία.

Όσοι επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, θα υπόκεινται σε rapid rest κατά την είσοδο στη χώρα και θα μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών, αποκάλυψε επίσης ο κ. Πέτσας.

Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις για κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Σε ό,τι αφορά τα κομμωτήρια, τις εκκλησίες και το λιανεμπόριο, νέες ανακοινώσεις θα υπάρξουν εντός της εβδομάδας, τόνισε, στη συνέχεια, ο κ. Πέτσας.

Σταδιακά και με ασφάλεια η επάνοδος στην οποιαδήποτε κανονικότητα

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επάνοδος στην οποιαδήποτε κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και με ασφάλεια, ενώ επιβεβαιώνεται πως η μείωση του ιικού φορτίου είναι πιο αργή από όσο αναμενόταν.

«Σε αυτό το δεύτερο lockdown, η κινητικότητα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με το πρώτο lockdown», σημείωσε ο κ. Πέτσας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider