Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης πριν τις ανακοινώσεις για το lockdown

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στη Θεσσαλονίκη ο Μητσοτάκης πριν τις ανακοινώσεις για το lockdown
Στο Μαξίμου εξακολουθεί να υπάρχει ο προβληματισμός για τη Βόρεια Ελλάδα. 

Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, λίγο πριν τις οριστικές αποφάσεις και ανακοινώσεις για το σχέδιο άρσης των περιορισμών.

Την ώρα που στην κυβέρνηση βρίσκονται προ αποφάσεων για τον τρόπο και τον χρόνο της προοδευτικής άρσης των περιορισμών του lockdown, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται την επόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για μια επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, το επίκεντρο της πανδημίας, όπου η κατάσταση εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού πως όσοι γιατροί προσελήφθησαν και στελέχωσαν τις ΜΕΘ με συμβάσεις ορισμένου χρόνου θα μείνουν στο Σύστημα Υγείας ως αορίστου χρόνου μετά το πέρας της πανδημίας, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο, προκειμένου να επισκεφθεί τα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής που εδώ και μέρες σηκώνουν το βάρος της έξαρσης της πανδημίας. Οι επιλογές είναι το «Παπαγεωργίου», το Ιπποκράτειο και το «Παπανικολάου», αν και οι οριστικές αποφάσεις θα κλειδώσουν σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, λίγο πριν ανακοινώσει τις αποφάσεις του και ενώ είναι σαφές ότι το lockdown θα παραταθεί για μια ακόμα εβδομάδα, ως τις 6/12, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να έχει μια απτή εικόνα της κατάστασης του Συστήματος Υγείας στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν αγόγγυστα τη μάχη όλες αυτές τις μέρες. Ακόμα, αναμένεται να δει τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα, ενώ τις προηγούμενες μέρες στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, σε μια προσπάθεια να ενταθούν και να συστηματοποιηθούν οι έλεγχοι που γίνονται, τόσο στην πόλη, όσο και στην Κεντρική Μακεδονία.

Προβληματισμός για την αργή αποκλιμάκωση

Είναι σαφές, πάντως, ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει προβληματισμός από την πιο αργή αποκλιμάκωση των αριθμών στη Βόρεια Ελλάδα. Μπορεί κυβερνητικά στελέχη να παρατηρούν μια σαφή τάση σταθεροποίησης των αριθμών σε πανελλαδικό επίπεδο, με τον ρυθμό εκθετικής αύξησης να έχει ανακοπεί, όμως η κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να είναι προβληματική. Η Θεσσαλονίκη έδωσε και χθες πάνω από 600 κρούσματα, ενώ στο κόκκινο είναι Ημαθία, Σέρρες, Χαλκιδική, Καβάλα, αλλά και η Λάρισα με τη Μαγνήσια, περιοχές, δηλαδή, κοντά στη Θεσσαλονίκη. Κυβερνητικά στελέχη, ουσιαστικά, κάνουν λόγο για αποκλιμάκωση δύο ταχυτήτων, εξ ου και η διαδικασία του ανοίγματος, η οποία θα κλειδώσει τις επόμενες μέρες, θα είναι εξαιρετικά προσεκτική, ώστε να μην υπάρξει νέα έκρηξη, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider