Για αύξηση ύψους 50 ευρώ στον κατώτατο μισθό σε βάθος τριετίας έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μίλησε για μια αύξηση που θα έρθει «στο τέλος Μαΐου, αρχές Ιουνίου». 

Ο ίδιος πάντως άφησε να εννοηθεί πως η αύξηση αυτή, θα είναι μικρότερη και τα 50 ευρώ της διαφοράς από τα 650 ευρώ στα οποία βρίσκεται σήμερα ο κατώτατος μισθός, μέχρι τα 703 που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση, θα καλυφθεί σε βάθος τριετίας.

«Είχαμε βάλει στόχο από το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας -το είχε αναφέρει ο πρωθυπουργός και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης- η αύξηση αυτή να είναι τέτοια ώστε σε μια τριετία ο κατώτατος μισθός να φτάσει περίπου στα 703 ευρώ. Σήμερα είμαστε στα 650 ευρώ. Επομένως, υπάρχει ακόμα περιθώριο. Δρομολογείται μια αύξηση και η διαδικασία θα ξεκινήσει κανονικά», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Στις καλένδες η αύξηση του κατώτατου

«Στις καλένδες» θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ότι παραπέμπει η κυβέρνηση την αύξηση του κατώτατου μισθού που είχε υποσχεθεί, εξαιτίας των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου.  

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου αναφορικά με τον κατώτατο μισθό επισημοποιούν αυτό που όλοι γνωρίζαμε. Η προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ για αύξηση παραπέμπεται στις καλένδες. 

Μία ακόμα διάψευση, μέσα σε μόλις έξι μήνες πρωθυπουργίας του Κυρ. Μητσοτάκη. Η περίφημη "συμφωνία αλήθειας" που διαλαλούσε προεκλογικά ο αρχηγός της ΝΔ μετατράπηκε ταχύτατα σε κενό γράμμα».