Παντελιάδης: Διαφωνώ με τα πρόστιμα - Εκπέμπουν το μήνυμα ότι οι επιχειρήσεις είναι «κλέφτες»

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παντελιάδης: Διαφωνώ με τα πρόστιμα - Εκπέμπουν το μήνυμα ότι οι επιχειρήσεις είναι «κλέφτες»
Τι δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ και πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Την έντονη αντίθεσή του απέναντι στην πολιτική επιβολής προστίμων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση στη μάχη κατά της ακρίβειας και δη την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας εξέφρασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της METRO ΑΕΒΕ και πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας, Αριστοτέλης Παντελιάδης.

«Διαφωνώ απόλυτα με τον τιμωρητικό λόγο της κυβέρνησης. Τα πρόστιμα μεταφέρουν το μήνυμα ότι ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί και ότι όλες οι επιχειρήσεις είναι ‘κλέφτες’. Και μην ξεχνάμε ότι ήδη οι καταναλωτές τρέφουν αρνητικά συναισθήματα για τις μεγάλες επιχειρήσεις», δήλωσε το πρωί της Παρασκευής ο κ. Παντελιάδης, από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Στρεβλώσεις στην αγορά από τα έκτακτα μέτρα που παραμένουν για πολύ καιρό»

Ο επικεφαλής της METRO ΑΕΒΕ χαιρέτησε την αποκάλυψη δια στόματος του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλου ότι επίκειται άρση ορισμένων έκτακτων μέτρων κατά της ακρίβειας όσο θα εντείνεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού.

«Όταν τα έκτακτα μέτρα παραμένουν για καιρό δημιουργούν στρεβλώσεις στην αγορά. Δεν θεωρείται έκτακτο ένα μέτρο που κρατάει τέσσερα χρόνια, όπως οι περιορισμοί στο περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων», σχολίασε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως «τα μέτρα έχουν λογική όταν είναι έκτακτα και προσωρινά, αλλά όταν δεν είναι έκτακτα δεν έχουν λογική».

Ο κ. Παντελιάδης επανέλαβε ότι το πρόβλημα του πληθωρισμού περνά σταδιακά σε τροχιά αποκλιμάκωσης. «Το πρόβλημα αποκλιμακώνεται και δεν είναι διαφορετικό από την Ευρώπη». Ωστόσο, όπως εκτίμησε, «όσο γράφουμε για την ακρίβεια, τόσο θα πιστεύουμε ότι έχουμε ακρίβεια».

«Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας, αλλά πλέον η αγορά δεν φαίνεται να έχει δομικό πρόβλημα εκτός από τις ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές του ελαιολάδου και του κακάο», τόνισε, συμμετέχοντας στο ίδιο πάνελ ο Managing Director της Mondelez για την Ελλάδα και την Κύπρο, Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος.

«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο πληθωρισμός είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, όμως βλέπουμε ότι σταδιακά ‘χτυπιέται’. Το μέσο καλάθι της Ελλάδας είναι φθηνότερο από άλλες χώρες και πλέον στα τρόφιμα ο πληθωρισμός εστιάζεται στο ελαιόλαδο, τα φρούτα και τους χυμούς. Τα γαλακτοκομικά ήδη άρχισαν να πέφτουν», σχολίασε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΛΤΑ και πρόεδρος της ΔΩΔΩΝΗ, Χρήστος Τσόλκας. «Το πρόβλημα είναι μάλλον πίσω μας και βλέπουμε σιγά σιγά την κρίση να απομακρύνεται», έσπευσε να επισημάνει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναγνωστόπουλος: Παρέρχεται ο χρόνος για ορισμένα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας

Παντελιάδης: Η τέλεια καταιγίδα πίσω από τον πληθωρισμό τροφίμων - Μία νομοθετική παρέμβαση δεν λύνει τα προβλήματα

Παπαθανάσης: Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ, ΚΑΠ και Εθνικό Πρόγραμμα τα αναπτυξιακά εργαλεία της χώρας

gazzetta
gazzetta reader insider insider