Αναγνωστόπουλος: Παρέρχεται ο χρόνος για ορισμένα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναγνωστόπουλος: Παρέρχεται ο χρόνος για ορισμένα έκτακτα μέτρα κατά της ακρίβειας
Σε μέτρα διαρθρωτικού χαρακτήρα σχεδιάζει να επικεντρωθεί το προσεχές διάστημα η κυβέρνηση με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

«Παράθυρο» για άρση ορισμένων εκ των έκτακτων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση ανάσχεσης της ακρίβειας άνοιξε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος.

«Για κάποια από τα μέτρα εκτάκτου ανάγκης που έλαβε η κυβέρνηση φαίνεται πως παρέρχεται σιγά σιγά ο χρόνος. Το έκτακτο κάποια στιγμή θα μείνει πίσω μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αναγνωστόπουλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο των εργασιών του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

«Τα μέτρα θα δίνουν τη θέση τους σε διαρθρωτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις»

Όπως δε αποκάλυψε, τους επόμενους μήνες «τα μέτρα θα γίνονται σταδιακά διαρθρωτικού χαρακτήρα», καθώς «η πληθωριστική κλίση αποτελεί ευκαιρία για λήψη μέτρων διαρθρωτικής φύσεως».

Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου υπεραμύνθηκε των παρεμβάσεων που έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση τα χρόνια της όξυνσης των πληθωριστικών πιέσεων, εξηγώντας πως «μετά από δύο χρόνια εφαρμογής αρκετών μέτρων προκύπτει ότι υπάρχει συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Σήμερα φαίνεται πως τα μέτρα καθυστέρησαν να βγει στον αέρα όλο το πληθωριστικό κύμα».

«Δεν ξέρω πως θα περνούσαμε την κρίση χωρίς τα μέτρα»

«Βεβαίως οι καταναλωτές είδαν επίπεδα πληθωρισμού που δεν είχαν δει ποτέ τους, βεβαίως και ζήτησαν πράξεις από την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις. Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί τα μέτρα να δημιουργούν ζημιά, αλλά η πολιτεία πρέπει να ζυγίζει το τελικό αποτέλεσμα», συμπλήρωσε ο κ. Αναγνωστόπουλος, σπεύδοντας να επισημάνει πως «δεν ξέρω πως θα περνούσαμε την κρίση χωρίς αυτά τα μέτρα. Τώρα την περνάμε σχεδόν αναίμακτα».

Ο κ. Αναγνωστόπουλος αναγνώρισε, τέλος, πως ο πληθωρισμός είναι παγκόσμιο πρόβλημα, όμως είναι διαφορετικές οι αντοχές και η φυσιογνωμία κάθε χώρας. «Φυσικά και δεν μπορούμε να συγκριθούμε με τη Γερμανία», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παπαλεξόπουλος (ΣΕΒ): Η Ευρώπη χάνει ανταγωνιστικότητα εδώ και 25 χρόνια

Γεραπετρίτης: Τις χώρες του Κόλπου θα επισκεφθεί ο ΥΠΕΞ στο πλαίσιο ειρηνευτικής πρωτοβουλίας

Χαρδούβελης: Οι οκτώ προτεραιότητες για να καλύψει η ΕΕ το οικονομικό χάσμα με τις ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider