ΗΠΑ: 184.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο - Ξεπέρασαν τις προβλέψεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: 184.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο - Ξεπέρασαν τις προβλέψεις
Αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, και μάλιστα με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2023.

Αυξήθηκαν οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, και μάλιστα με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Ιούλιο του 2023, γεγονός που επιβεβαίωνει την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε την Τετάρτη η εταιρεία επεξεργασίας μισθοδοσίας ADP.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν 184.000 εργαζομένους το μήνα, καταγράφοντας αύξηση από την θετικά αναθεωρημένη άνοδο του Φεβρουαρίου των 155.000. Το νούμερο ήταν σύμφωνο με την εκτίμηση του Dow Jones για τον Μάρτιο.

Εκτός από την ισχυρή ανάκαμψη της απασχόλησης, η ADP ανέφερε ότι οι μισθοί για τους εργαζόμενους που παρέμειναν στις δουλειές τους αυξήθηκαν κατά 5,1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, το ίδιο ποσοστό με τον Φεβρουάριο. Τα νούμερα παρουσιάζουν μία ανοδική πορεία σε σχέση με την υποχώρηση που παρατηρήθηκε μέσα στο 2023.

«Ο Μάρτιος μας εξέπληξε όχι μόνο για τις μισθολογικές αυξήσεις, αλλά και για τους κλάδους όπου καταγράφηκαν» δήλωσε η επικεφαλής οικονομολόγος της ADP, Νέλα Ρίτσαρντσον. «Ο πληθωρισμός έχει υποχωρήσει, αλλά τα στοιχεία που λαμβάνουμε δείχνουν ότι οι αμοιβές αυξάνονται τόσο στον κλάδο των αγαθών όσο και των υπηρεσιώ» πρόσθεσε.

Οι νέες θέσεις εργασίας καταγράφηκαν σε πολλούς κλάδους, με εκείνον της φιλοξενίας και της αναψυχής να ηγείται με 63.000 προσλήψεις. Άλλοι τομείς που παρουσίασαν σημαντικές αυξήσεις ήταν οι κατασκευές (33.000), το εμπόριο, οι μεταφορές και οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (29.000) και οι υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγείας (17.000). Οι επαγγελματικές και επιχειρηματικές υπηρεσίες σημείωσαν απώλειες 8.000.

Σε ευρύτερη κλίμακα, οι βιομηχανίες που σχετίζονται με τις υπηρεσίες αντιπροσώπευαν τις 142.000 του συνόλου, με τα αγαθά να παρέχουν τα υπόλοιπα.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης προήλθε από εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 50 εργαζομένους, με τις μικρές επιχειρήσεις να προσθέτουν μόλις 16.000 στο σύνολο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Η Κομισιόν θα εισηγηθεί να ξεκινήσει η διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ιταλία

Κίνα: Αλματώδης αύξηση στην παραγωγή σχιστολιθικού φυσικού αερίου στο α' τρίμηνο

Τουρκία: Για πέμπτο σερί μήνα αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο - Στο 68,5%

gazzetta
gazzetta reader insider insider