Σκρέκας: Πώς θα στηριχθούν βιομηχανία και μεταποίηση - Οι βασικοί άξονες

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Πώς θα στηριχθούν βιομηχανία και μεταποίηση - Οι βασικοί άξονες
Μύθο χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Μύθο χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ότι «η Ελλάδα δεν παράγει τίποτα» ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο συνέδριο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η παραγωγική βάση της χωράς πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω, δεσμευόμενος παράλληλα πως η στήριξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό, από το 2019 μέχρι και σήμερα έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί οι εξαγωγές από τον κλάδο της βιομηχανίας, ενώ περισσότερες από 200.000 νέες επιχειρήσεις άνοιξαν τα τελευταία χρόνια.

Η στρατηγική του ΥΠΑΝ

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης, η στρατηγική του υπουργείου για τη στήριξη της βιομηχανίας και της μεταποίησης είναι ξεκάθαρη και στηρίζεται στους εξής άξονες:

  • Τη μείωση της γραφειοκρατίας
  • Την οργάνωση υποδοχέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και συγκεκριμένα την οργάνωση επιχειρηματικών και βιομηχανικών πάρκων ώστε να δεχθούν νέες επενδύσεις. Μάλιστα αυτό πρέπει να γίνει με ταχύτητα, καθώς όπως τόνισε ο κ. Σκρέκας, η ταχύτητα είναι το νούμερο ένα παράγοντας για να καταστεί μια χώρα επιλέξιμη για επενδύσεις.
  • Την παροχή κινήτρων για επενδύσεις, όπως πχ τη θέσπιση νέων κριτηρίων στους Αναπτυξιακούς νόμους
  • Την ανάπτυξη προγράμματος κατάρτισης και εκπαίδευσης εργαζομένων
  • Την ανάγκη σύνδεσης της πολιτικής για τη βιομηχανία και τη μεταποίηση με τις αρχές της πράσινης ανάπτυξης και βιωσιμότητας.

Σε ό,τι αφορά στο ανθρώπινο δυναμικό ανέφερε ότι σχεδιάζεται πρόγραμμα ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης για τη βελτίωση των δεξιοτήτων του προσωπικού τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αλκοολούχα ποτά: Έσπασαν το «φράγμα» των 100 εκατ. ευρώ οι ελληνικές εξαγωγές

Χατζηδάκης: Έρχονται τρία νομοσχέδια για κίνητρα συγχωνεύσεων, κεφαλαιαγορά και Υπερταμείο

gazzetta
gazzetta reader insider insider