Νέο άλμα για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο άλμα για τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Την τέταρτη διαδοχική ημέρα κερδών τους καταγράφουν οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου στο μεγαλύτερο σερί τους από τα τέλη Ιανουαρίου.

Την τέταρτη διαδοχική ημέρα κερδών τους καταγράφουν οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου στο μεγαλύτερο σερί τους από τα τέλη Ιανουαρίου, καθώς οι traders εκπέμπουν SOS για την αστάθεια του παγκόσμιου ενεργειακού εφοδιασμού.

Τα futures σημείωσαν άλμα έως και 6,2% τη Δευτέρα, διευρύνοντας τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας. Οι τιμές έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν πρόσφατα μετά από πτώση έως και 30% από την αρχή του έτους, γεγονός που, όπως αναφέρει το Bloomberg, δείχνει ότι οι επενδυτές δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους παράγοντες που θα επηρεάσουν τις αγορές καυσίμων ενόψει του επόμενου χειμώνα.

Παράλληλα, οι ροές προς τη μονάδα εξαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Freeport στο Τέξας παραμένουν μειωμένες, καθώς ο φορέας εκμετάλλευσης δήλωσε ότι ορισμένες εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο.

Τα κέρδη του φυσικού αερίου παρακολουθούν τις εξελίξεις στα συμβόλαια πετρελαίου μετά τις ουκρανικές επιθέσεις στα ρωσικά διυλιστήρια, οι οποίες ανεβάζουν «τη γεωπολιτική θερμοκρασία», σύμφωνα με τον Όλε Σλοθ Χάνσεν, επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank A/S. «Το Freeport και οι επιθέσεις της Ουκρανίας στις ρωσικές ενεργειακές υποδομές είναι πιθανώς οι κύριοι οδηγοί της ανόδου», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρεύμα: 14 πάροχοι είναι συνεπείς στην καταβολή των ρυθμιζόμενων χρεώσεων

Σε τι φάση βρίσκεται η αποκατάσταση του Έβρου μετά από τις πυρκαγιές - Η νέα στρατηγική της κυβέρνησης

Συντάξεις Απριλίου: Πότε θα καταβληθούν - Οι ημερομηνίες για όλα τα ταμεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider