«Καμπανάκι» Ντάιμον (JP Morgan) για αμερικάνικη οικονομία: Παραμένει «στο τραπέζι» η ύφεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Καμπανάκι» Ντάιμον (JP Morgan) για αμερικάνικη οικονομία: Παραμένει «στο τραπέζι» η ύφεση
«Έχεις δύο άντρες: είναι και οι δύο από τους μεγαλύτερους ηλιακιακά στην πολιτική σκηνή, κανείς τους δεν έχει το περιθώριο να αρρωστήσει. Είναι τρομακτικό. Θα γίνει τσίρκο».

Ο Τζέιμι Ντάιμον δεν βγάζει «από το τραπέζι» την προοπτική μιας ύφεσης στις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η Fed θα πρέπει να περιμένει προτού μειώσει τα επιτόκια. «Η αγορά στοιχηματίζει σε μια ήπια προσγείωση, πιθανώς στο 70-80%» επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της JP Morgan σύμφωνα με το Bloomberg.

«Νομίζω ότι η πιθανότητα μιας ήπιας προσγείωσης τα επόμενα δύο χρόνια είναι το καλύτερο σενάριο. Η χειρότερη περίπτωση είναι ο στασιμοπληθωρισμός» έσπευσε να τονίσει, συμπληρώνοντας πως οι οικονομικοί δείκτες έχουν παραμορφωθεί από την Covid-19 και η Fed θα πρέπει να περιμένει περισσότερες λεπτομέρειες πριν ψαλιδίσει το κόστος δανεισμού.

«Τα επιτόκια μπορούν πάντα να περικοπούν γρήγορα και επιπόλαια. Η αξιοπιστία της Fed διακυβεύεται λίγο εδώ. Η ανεργία στις ΗΠΑ είναι πολύ χαμηλή αυτή τη στιγμή, ενώ οι μισθοί συνεχίζουν να ανεβαίνουν» ανέφερε, εξηγώντας ότι ενώ η αμερικανική οικονομία «κάπως ανθεί» αυτή τη στιγμή, ο κίνδυνος ύφεσης παραμένει ορατός.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών, ο Ντίμον διευκρίνισε ότι είναι δύσκολη μια πρόβλεψη σχετικά με τον νικητή μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ. «Έχεις δύο άντρες: είναι και οι δύο από τους μεγαλύτερους ηλιακιακά στην πολιτική σκηνή, κανείς τους δεν έχει το περιθώριο να αρρωστήσει. Είναι τρομακτικό. Θα γίνει τσίρκο» διεμήνυσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε το φαβορί των Ρεπουμπλικανών ως μια «καταπληκτική πολιτική φιγούρα», αλλά είναι απρόβλεπτο. «Ελπίζω ο Τραμπ να είναι ένας πολύ πιο στοχαστικός, λογικός, πολιτικός. Ακόμη και σαν ομιλητής, όταν μιλά για την εξωτερική πολιτική και το πώς θέλει να τη χειριστεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για το master plan της Θεσσαλίας – Οι περιορισμοί, οι αντιδράσεις και τα επόμενα βήματα

Έρχεται η σειρά του Λιμένα Ζακύνθου – Το master plan και η γειτονική Μαρίνα για τα σκάφη

Microsoft: Το χρονοδιάγραμμα της επένδυσης των Data Center, οι ανάδοχοι και οι πρώτοι πελάτες

gazzetta
gazzetta reader insider insider