ΕΛΣΤΑΤ για καταλύματα: Αύξηση 11,3% στις αφίξεις και 8,3% στις διανυκτερεύσεις τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ για καταλύματα: Αύξηση 11,3% στις αφίξεις και 8,3% στις διανυκτερεύσεις τον Οκτώβριο
Αύξηση στις αφίξεις κατά 11,3% στις αφίξεις και κατά 8,3% στις διανυκτερεύσεις καταγράφηκε το μήνα Οκτώβριο 2023, στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ και στα συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Αύξηση στις αφίξεις κατά 11,3% στις αφίξεις και κατά 8,3% στις διανυκτερεύσεις καταγράφηκε το μήνα Οκτώβριο 2023, στα καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου και κάμπινγκ και στα συλλογικά καταλύματα σύντομης διαμονής (ενοικιαζόμενα δωμάτια), σύμφωνα με τη σχετική έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, κατά το μήνα Οκτώβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών κατά 12,8% και 8,6%, αντίστοιχα, καθώς και αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις των ημεδαπών κατά 6,9% και 6,4%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 75,9% και 86,3%, αντίστοιχα. Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Οκτώβριο 2023, ανήλθε σε 4,0 ημέρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός για Όλους: Υπογράφηκαν οι ΚΥΑ για τις πληρωμές ιδιοκτητών καταλυμάτων και τουριστικών γραφείων

Τουρισμός: Οι αυξημένες κατά 27,5% αφίξεις γέμισαν τα ταμεία τον Νοέμβριο - Γερμανοί και Αμερικάνοι οι καλοπληρωτές

Τουρισμός: Η θεαματική πορεία του 2023 «δυσκολεύει» το στοίχημα του 2024 

gazzetta
gazzetta reader insider insider