Ευρωζώνη: Επιταχύνθηκε η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Επιταχύνθηκε η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Δεκέμβριο
Ανέβασε ταχύτητα ο ρυθμός συρρίκνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, όπως δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της S&P Global.

Ανέβασε ταχύτητα ο ρυθμός συρρίκνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη τον Δεκέμβριο, όπως δείχνουν τα προκαταρκτικά στοιχεία της S&P Global.

Πρόκειται για τον έβδομο διαδοχικό μήνα συρρίκνωσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη ζώνη του ευρώ, με τον κλάδο της μεταποίησης να συρρικνώνεται για ένατο συνεχόμενο μήνα, ενώ το αντίστοιχο αρνητικό σερί για τον κλάδο των υπηρεσιών έφτασε στους πέντε μήνες.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI της S&P Global διαμορφώνεται στις 47 μονάδες τον τρέχοντα μήνα από 47,6 μονάδες τον Νοέμβριο, υποχωρώντας ακόμα περισσότερο από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζουν την συρρίκνωση της δραστηριότητας από την ανάπτυξη.

Ο μεταποιητικός PMI διαμορφώνεται στις 44,2 μονάδες χωρίς μεταβολή σε σχέση με την τελική μέτρηση του Νοεμβρίου, ενώ ο PMI στον τομέα των υπηρεσιών υποχωρεί στις 48,1 μονάδες από 48,7 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Πώς οι τιμές ενέργειας και ρεύματος θα επιταχύνουν τον πληθωρισμό  - Το κακό σενάριο για τη Μ. Ανατολή

Μιούλερ (ΕΚΤ): Πρόωρα τα στοιχήματα των αγορών για περικοπή των επιτοκίων στο Ά εξάμηνο του 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider