Accenture: Λιγότερα θα ξοδέψουν φέτος στις γιορτές τα 2/3 των Βρετανών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Accenture: Λιγότερα θα ξοδέψουν φέτος στις γιορτές τα 2/3 των Βρετανών
Πιο απαισιόδοξη για τις εορταστικές καταναλωτικές δαπάνες των Βρετανών είναι η έρευνα της Accenture συγκριτικά με τις έρευνες της Deloitte και της PwC.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχεδιάζουν να μειώσουν τις δαπάνες αυτά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με έρευνα της Accenture.

Οι Βρετανοί προσπαθούν να μειώσουν τις δαπάνες τους για δώρα, για φαγητό σε εστιατόρια αλλά και για φαγητό εντός του σπιτιού καθώς ανησυχούν για το κόστος ζωής, τόνισε η Accenture, αντλώντας στοιχεία έρευνας από το YouGov.

Η έρευνα επίσης διαπιστώνει πως οι περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες του Ηνωμένου Βασιλείου δεν σχεδιάζουν να επωφεληθούν από εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της Black Friday, της Cyber Monday ή της Boxing Day.

Σε αντίθεση με την απαισιόδοξη οπτική της Accenture, οι έρευνες της Deloitte και της PwC ήταν πιο αισιόδοξες, αναφέροντας πως μόνο το 1/3 των Βρετανών θα δαπανήσει λιγότερα αυτά τα Χριστούγεννα.

Παρά το γεγονός ότι τα νοικοκυριά του Ηνωμένου Βασιλείου έπρεπε να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη διετή πτώση του βιοτικού τους επιπέδου από τότε που υπάρχουν καταγεγραμμένα συγκρίσιμα στοιχεία της αγοράς στη δεκαετία του 1950, η καταναλωτική ζήτηση έχει διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα μέχρι στιγμής.

Τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα έδειξαν ότι οι όγκοι των βρετανικών λιανικών πωλήσεων μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Σεπτέμβριο, καθώς ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός μείωσε τις πωλήσεις φθινοπωρινών ενδυμάτων.

Ωστόσο, η εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων Next δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η επιστροφή του τυπικού φθινοπωρινού καιρού από τα μέσα Οκτωβρίου αύξησε τις πωλήσεις προβλέποντας μάλιστα πως οι πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 2% από έτος σε έτος το τρίμηνο των Χριστουγέννων.

Η Tesco, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής της Βρετανίας και ο ανταγωνιστικός όμιλος σούπερ μάρκετ Sainsbury's έχουν εκφράσει και οι δύο αισιοδοξία για τις χριστουγεννιάτικες προοπτικές τους. Η εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίμων και ειδών ένδυσης Marks & Spencer προσλαμβάνει περισσότερους προσωρινούς εργαζομένους για την εορταστική περίοδο από πέρυσι.

Όπως μεταδίδει το Reuters, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια των διακοπών το 2023 αναμένεται να αυξηθούν με τον χαμηλότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής (NRF) που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Tesla: «Έρχεται» το προσιτό μοντέλο των 25.000 ευρώ - Θα παράγεται στη Γερμανία

Εργασιακός... «παράδεισος» η Τουρκία - Αποκαλυπτική νέα έρευνα

Μασκ: Έτοιμος να λανσάρει το δικό του AI bot, Grok - Στόχος να πάρει τα πρωτεία από το ChatGPT

gazzetta
gazzetta reader insider insider