BoE: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25% - Νέα παύση στις αυξήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BoE: Αμετάβλητα τα επιτόκια στο 5,25% - Νέα παύση στις αυξήσεις
Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άφησε τα επιτόκιά της αμετάβλητα στο 5,25%, σε μια απόφαση που ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις της αγοράς.

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι άφησε τα επιτόκιά της αμετάβλητα στο 5,25%, προχωρώντας στο 2ο σερί «pause», σε μια απόφαση που ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις της αγοράς.

Παράλληλα, στην απόφασή της τονίζεται πως η νομισματική πολιτική θα χρειαστεί να παραμείνει σφιχτή για «παρατεταμένη χρονική περίοδο», ενώ μάλιστα, θα απαιτούνταν περαιτέρω σύσφιξη της «εάν υπήρχαν ενδείξεις για πιο επίμονες πληθωριστικές πιέσεις».

Τον Οκτώβριο, ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αποκλιμακωθεί, αλλά παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της BoE, ενώ η οικονομική δραστηριότητα υποχωρεί και η αγορά εργασίας έχει παρουσιάσει σημάδια σημαντικής αποδυνάμωσης.

Η BoE ανεβάζει το κόστος δανεισμού από τον Δεκέμβριο του 2021, σε μία προσπάθεια να αναχαιτίσει τον πληθωρισμό. Ο διοικητής της BOE Άντριου Μπέιλι, αφού ώθησε τα επιτόκια στα υψηλότερα από το 2008, έδειξε ότι το κόστος δανεισμού δεν θα μπορέσει να μειωθεί έως ότου ο πληθωρισμός είναι καλά υπό έλεγχο. Η Βρετανία έχει το χειρότερο πρόβλημα πληθωρισμού στην Ομάδα των Επτά (G7), με τις τιμές να αυξάνονται σε υπερτριπλάσιο βαθμό από τον στόχο του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Palantir: Ισχυρή απόδοση τρίτου τριμήνου και αναβάθμιση guidance ετήσιων εσόδων

Eli Lilly: Ανώτερα των εκτιμήσεων κέρδη τριμήνου αλλά και υποβάθμιση guidance

Knot (ΕΚΤ): Βλέπει διατήρηση επιτοκίων στα τωρινά επίπεδα τους επόμενους μήνες

gazzetta
gazzetta reader insider insider