Νορβηγία: Αμετάβλητα στο 4,25% τα επιτόκια της Norges Bank

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νορβηγία: Αμετάβλητα στο 4,25% τα επιτόκια της Norges Bank
Αμετάβλητο στα επίπεδα του 4,25% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας, όπως άλλωστε ανέμεναν οι αναλυτές, ωστόσο η Τράπεζα ανέφερε πως πιθανότατα θα αυξήσει το κόστος δανεισμού τον επόμενο μήνα.

Αμετάβλητο στα επίπεδα του 4,25% διατήρησε το βασικό της επιτόκιο η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας, όπως άλλωστε ανέμεναν οι αναλυτές, ωστόσο η Τράπεζα ανέφερε πως πιθανότατα θα αυξήσει το κόστος δανεισμού τον επόμενο μήνα, εκτός εάν ο πληθωρισμός παρουσιάσει νέα αποκλιμάκωση.

Όπως αναφέρει το Reuters, η απόφαση της Norges Bank βρίσκεται σε πλήρη σύμπνοια με τις εκτιμήσεις 29 οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του πρακτορείου, ωστόσο οι αναλυτές εμφανίστηκαν διχασμένοι σχετικά με την κίνηση της Τράπεζας τον Δεκέμβριο.

«Με βάση την τρέχουσα εκτίμηση της επιτροπής για τις προοπτικές, το επιτόκιό μας θα αυξηθεί πιθανότατα τον Δεκέμβριο», ανέφερε η διοικητής της Norges Bank Ida Wolden Bache, τονίζοντας παράλληλα πως «εάν η επιτροπή εκτιμήσει ότι ο υποκείμενος πληθωρισμός βρίσκεται σε φάση περαιτέρω αποκλιμάκωσης, το βασικό μας επιτόκιο μπορεί να παραμείνει σε σταθερό», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός στην οικονομία της σκανδιναβικής χώρας διαμορφώθηκε στο 3,3% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, από 4,8% τον Αύγουστο, αρκετά χαμηλότερα από την πρόβλεψη της Norges Bank για 4,2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lufthansa: Πάνω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο τρίμηνο - Ράλι 6,5% για τη μετοχή

Πώς οι γερμανικές εταιρείες ετοιμάζονται για την «αποσύνδεση» από την Κίνα

Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια σε υψηλό 22 ετών - Δεύτερη συνεχόμενη παύση στις αυξήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider