ΔΝΤ: Ανησυχία για τις ζωές που χάνονται και την οικονομική επιβράδυνση λόγω της σύρραξης στη Μέση Ανατολή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Ανησυχία για τις ζωές που χάνονται και την οικονομική επιβράδυνση λόγω της σύρραξης στη Μέση Ανατολή
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκφράζει την ανησυχία του για την τραγική απώλεια ζωών στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς και για την καταστροφή και τη μείωση της οικονομικής δραστηριότητας, δήλωσε σήμερα η διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε διάσκεψη επενδυτών στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκφράζει την ανησυχία του για την τραγική απώλεια ζωών στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και για την καταστροφή και τη συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας, δήλωσε σήμερα η γενική διευθύντρια του οργανισμού Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα σε επενδυτικό συνέδριο στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, μεταδίδει το Reuters.

«Αυτό που συμβαίνει στη Μέση Ανατολή, έρχεται σε μια περίοδο που η ανάπτυξη είναι αργή και τα επιτόκια είναι υψηλά και το κόστος της εξυπηρέτησης του χρέους έχει αυξηθεί εξαιτίας της Covid και του πολέμου», δήλωσε.

«Δείτε τις γειτονικές χώρες: την Αίγυπτο, το Λίβανο, την Ιορδανία, όπου οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές», πρόσθεσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider