Ευρωζώνη: Κάλεσμα Γερμανού ΥΠΟΙΚ για μείωση δαπανών - Εξαίρεση η στήριξη στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Κάλεσμα Γερμανού ΥΠΟΙΚ για μείωση δαπανών - Εξαίρεση η στήριξη στην Ουκρανία
«Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει σε εμάς σε όσον αφορά τη χρηματοδότηση», δήλωσε ο Λίντνερ.

Οι χώρες της Ευρωζώνης πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες τους έπειτα από χρόνια μαζικών δαπανών ως απόκριση στην πανδημία και την ενεργειακή κρίση, όμως μία εξαίρεση πρέπει να γίνει για να υποστηριχθεί η Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

«Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει σε εμάς σε όσον αφορά τη χρηματοδότηση», δήλωσε ο Λίντνερ στις Βρυξέλλες πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών. Οι υπουργοί αναμένεται επίσης να εστιάσουν στη μεταρρύθμιση των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, στην πρώτη σύνοδο του ECONFIN αφότου η Ισπανία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ισπανία παρουσίασε έγγραφο με «προτάσεις που πάνε προς μια καλή κατεύθυνση σε πολλούς τομείς όμως πολλές λεπτομέρειες χρειάζονται περαιτέρω συζήτηση». «Δεν περιμένουμε κάποια σημαντική εξέλιξη σήμερα, αλλά ένα ενδιάμεσο βήμα», τόνισε ο Λίντνερ σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όσον αφορά τον μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, ο Λίντνερ είπε πως θεμελιώδεις αλλαγές δεν είναι ρεαλιστικές. «Μεγαλύτερες συνεισφορές δεν πρέπει να αναμένονται δεδομένης της σφιχτής οικονομικής κατάστασης στα κράτη μέλη» επεσήμανε, υποστηρίζοντας αντ΄αυτού ανακατανομές εντός των ορίων των διαθέσιμων χρηματικών ποσών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Taddei (Goldman Sachs): Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας δεν αποτελεί εγγύηση της επιτυχίας - Τι σημαίνει η επενδυτική βαθμίδα για τη χώρα

Ντόναχιου: Σταδιακή μείωση μέτρων για την ενεργειακή κρίση και χρήση πόρων για μείωση ελλειμμάτων το 2024

«Μαίνεται» η μάχη του «Βορρά» της ΕΕ για τους δημοσιονομικούς κανόνες – Η νέα πρόταση και τα ελληνικά συμφέροντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider