Χατζηδάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να κεφαλαιοποιήσουμε την πρόοδο που έχει γίνει

Δήμητρα Καδδά
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Είμαστε αποφασισμένοι να κεφαλαιοποιήσουμε την πρόοδο που έχει γίνει
«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για την Ευρώπη» ανέφερε ο νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Ελλάδα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για την Ευρώπη» ανέφερε ο νέος υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Μετέφερε τη δέσμευσή του η χώρα να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αλλά και να κεφαλαιοποιήσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί.

«Παρουσίασα τις προτεραιότητες της οικονομικής μας ατζέντας στους ευρωπαίους συναδέλφους μου και κατέστησα σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να κεφαλαιοποιήσουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε σε όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε την οικονομία μας ακόμα πιο ανταγωνιστική, ακόμα πιο δυναμική», είπε.

«Φυσικά, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε με πολύ εποικοδομητικό και φιλοευρωπαϊκό τρόπο σε όλες τις συζητήσεις που διεξάγονται εδώ σχετικά με το μέλλον της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ» ανέφερε.

«Πίσω στις Βρυξέλλες ξανά! Σήμερα για τη συνεδρίαση του Eurogroup και αύριο του Ecofin. Μεγάλη τιμή για εμένα η εκπροσώπηση της Ελλάδας σε αυτά τα δύο Συμβούλια» ανέφερε ο ΥΠΕΘΟ σε σχετική ανάρτησή του και στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης συμμετείχε σήμερα στη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου παρουσίασε τις προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής. Θα συμμετάσχει επίσης σε τελετή υπογραφής για την δημιουργία ενός νέου Καταπιστευματικού Ταμείου για την Ουκρανία (EU4U Fund), το οποίο θα διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ στο περιθώριο των συνεδριάσεων, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurogroup: Σταδιακή μείωση των μέτρων στήριξης φέτος και το 2024 - Όχι σε μόνιμα μέτρα

gazzetta
gazzetta reader insider insider