IIF: 22 δισ. δολάρια «μάζεψαν» οι αναδυόμενες οικονομίες τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
IIF: 22 δισ. δολάρια «μάζεψαν» οι αναδυόμενες οικονομίες τον Ιούνιο
«Η ανάπτυξη επιβραδύνεται, ο πληθωρισμός υποχωρεί και το γεωπολιτικό κλίμα γίνεται πιο φιλικό προς την αγορά» σύμφωνα με το IIF.

Οι διεθνείς επενδυτές τοποθέτησαν πάνω από 22 δισ. δολάρια στια αναδυόμενες οικονομίες του κόσμου για τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο (IIF).

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες εισροές κεφαλαίων στις αναδυόμενες αγορές (ΕΜ) από τον Ιανουάριο του 2023, μετέδωσε το Reuters.

Τον Ιούνιο σημειώθηκε καθαρή εισροή 12,3 δισ. δολαρίων από μη εγχώριους επενδυτές σε μετοχές των ΕΜ και 9,8 δισ. δολαρίων σε τίτλους χρεογράφων των ΕΜ. Το καθαρό θετικό αποτέλεσμα των 22,1 δισ. δολαρίων συγκρίνεται με 10,7 δισ. δολάρια τον Μάιο και εκροή 8,8 δισ. δολαρίων τον Ιούνιο του 2022.

Οι ροές προς την Ασία ήταν οι ισχυρότερες σε περιφερειακό επίπεδο με 13,5 δισ. δολάρια, ακολουθούμενες από τη Λατινική Αμερική με 6,7 δισ. δολάρια.

«Οι πιστωτικές προοπτικές των αναδυόμενων αγορών αναμένεται να συνεχίσουν να βελτιώνονται καθώς η ανάπτυξη επιβραδύνεται, ο πληθωρισμός υποχωρεί και το γεωπολιτικό κλίμα γίνεται πιο φιλικό προς την αγορά», ανέφερε σε δήλωσή του ο οικονομολόγος του IIF, Τζόναθαν Φόρτουν

«Παρ' όλα αυτά, παράγοντες που αφορούν συγκεκριμένες περιοχές, επερχόμενες εκλογές και εκπλήξεις στις παγκόσμιες αγορές θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τη δυναμική που αναπτύσσεται» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Κίνα

Σύμφωνα με την έκθεση του IIF, η Κίνα κατέγραψε για τον Ιούνιο τον έκτο συνεχόμενο μήνα εκροών από χρεόγραφα.

Τα κινεζικά χαρτοφυλάκια εξασφάλισαν έναν καθαρό θετικό μήνα με την εισροή 1,9 δισ. δολαρίων σε μετοχές να «καλύπτει» την εκροή 1,6 δισ. δολαρίων σε χρεόγραφα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: Σκέψεις για απαγόρευση όλων των εξαγωγών ρυζιού εκτός από το Basmati

Τα θετικά μηνύματα της JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες και την οικονομία από το ταξίδι της στην Αθήνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider