Χρυσός: Σε υψηλό 4 εβδομάδων προσδοκώντας το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρυσός: Σε υψηλό 4 εβδομάδων προσδοκώντας το τέλος των αυξήσεων επιτοκίων από τη Fed
Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ήπια τον Ιούνιο, σημειώνοντας τη μικρότερη ετήσια άνοδο σε περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς ο πληθωρισμός συνέχισε να υποχωρεί.

Οι τιμές του χρυσού σκαρφάλωσαν στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου περίπου ενός μήνα την Πέμπτη, λόγω του ασθενέστερου δολαρίου, αφού τα χθεσινά στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ αύξησαν τις ελπίδες των επενδυτών ότι η Fed θα σταματήσει σύντομα να συσφίγγει τη νομισματική της πολιτική.

Ο χρυσός στην αγορά σποτ σημειώνει άνοδο 0,1% στα 1.958,99 δολάρια ανά ουγγιά το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Ιουνίου. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν επίσης 0,1% στα 1.962,90 δολάρια.

Το δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από ένα χρόνο, καθιστώντας τον χρυσό πιο προσιτό στους κατόχους άλλων νομισμάτων. Οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ ήταν επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μια εβδομάδα, μειώνοντας το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού.

Καθώς απομένουν δύο εβδομάδες πριν από την επόμενη συνεδρίαση της Fed και τα στοιχεία δείχνουν ότι προστέθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας και ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο, υπάρχουν προσδοκίες ότι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι η τελευταία, δήλωσε στο Reuters ο Carlo Alberto De Casa, εξωτερικός αναλυτής της Kinesis Money.

Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκαν ήπια τον Ιούνιο, σημειώνοντας τη μικρότερη ετήσια άνοδο σε περισσότερα από δύο χρόνια, καθώς ο πληθωρισμός συνέχισε να υποχωρεί.

Η εστίαση των επενδυτών στρέφεται την Πέμπτη στα αρχικά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα έως τις 8 Ιουλίου - που αναμένεται να δώσει μέτρηση 250.000 έναντι 248.000 την προηγούμενη εβδομάδα - και τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού του Ιουνίου.

Επιπλέον, οι αγορές θα αναλύσουν τις παρατηρήσεις του διοικητή του διοικητικού συμβουλίου της Fed Christopher Waller για να μετρήσουν τον τόνο της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

«Εάν, το επόμενο έτος, μια περαιτέρω πτώση του πληθωρισμού και η αδυναμία της οικονομίας κάνουν ακόμη πιο πιθανές τις μειώσεις των επιτοκίων, ο χρυσός θα φτάσει σε υψηλό όλων των εποχών», ανέφεραν οι αναλυτές της Commerzbank σε σημείωμα.

Μεταξύ άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι στη σποτ τιμή του σημείωσε άνοδο 0,5% στα 24,27 δολάρια ανά ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε άνοδο 1,7% στα 962,25 δολάρια και το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,1% στα 1.296,92 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Κέρδη άνω του 1% λόγω του ασθενούς δολαρίου και της πτώσης των αποδόσεων

IEA: Η πρώτη υποβάθμιση της πρόβλεψης για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου φέτος

«Βυθίζονται» σε χαμηλά 3 ετών οι τιμές των σπάνιων γαιών καθώς η Κίνα αυξάνει την προσφορά

gazzetta
gazzetta reader insider insider