ΕΚΤ: «Παράθυρο» Νάγκελ για αυξήσεις επιτοκίων και τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΚΤ: «Παράθυρο» Νάγκελ για αυξήσεις επιτοκίων και τον Σεπτέμβριο
Ο Γερμανός τραπεζίτης υποστήριξε πως τα επίπεδα των επιτοκίων της ΕΚΤ προσεγγίζουν το περιοριστικό επίπεδο, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμα εκεί.  

Το μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και κεντρικός τραπεζίτης της Γερμανίας, Γιόακιμ Νάγκελ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων της ΕΚΤ και μετά από το καλοκαίρι, «δείχνοντας» το κλίμα που επικρατεί στην ευρωτράπεζα για τη διατήρηση στη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Μιλώντας από την Ιαπωνία και στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Γερμανός τραπεζίτης ρωτήθηκε για το εάν το κόστος δανεισμού πρόκειται να αυξηθεί και τον Σεπτέμβριο και απάντησε «τίποτα δεν είναι εκτός του τραπεζιού».

Ακόμα, ο Νάγκελ υποστήριξε πως τα επίπεδα των επιτοκίων της ΕΚΤ προσεγγίζουν το περιοριστικό επίπεδο, αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμα εκεί. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις της ΕΚΤ για την επιτοκιακή της πολιτική θα κριθούν από τα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με διαρροές στελεχών της ΕΚΤ, εντός της τράπεζας υπάρχουν σκέψεις για αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της και μετά από το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία παραμένουν επίμονες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Ο πληθωρισμός του Απριλίου ήταν ο χαμηλότερος της τελευταίας διετίας

Γέλεν: Μια χρεοκοπία των ΗΠΑ θα υπονόμευε την παγκόσμια οικονομία

gazzetta
gazzetta reader insider insider