Ιαπωνία: Υποχώρησε από τα υψηλά 41 ετών ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Υποχώρησε από τα υψηλά 41 ετών ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο
Σημάδια αποκλιμάκωσης κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας από τα υψηλά σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ωστόσο  οι πιέσεις κόστους παρέμειναν υψηλές, εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας.

Σημάδια αποκλιμάκωσης κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ιαπωνία τον Φεβρουάριο, υποχωρώντας από τα υψηλά σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, ωστόσο οι πιέσεις κόστους παρέμειναν υψηλές, εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας.

Πιο αναλυτικά, ο δομικός πληθωρισμός (CPI), ο οποίος εξαιρεί τα ευμετάβλητα τρόφιμα, αλλά περιλαμβάνει προϊόντα πετρελαίου σημείωσε αύξηση 3,1% τον Φεβρουάριο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όμως επιβραδύνθηκε σημαντικά σε σχέση με την αύξηση 4,2% του Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για την πρώτη επιβράδυνση των τιμών καταναλωτή στην Ιαπωνία εδώ και 13 μήνες. Η επιβράδυνση οφειλόταν κυρίως στην επίδραση των κρατικών επιδοτήσεων για τον περιορισμό των λογαριασμών κοινής ωφελείας.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το πρακτορείο, οι τιμές καταναλωτή, εξαιρουμένων των τιμών τόσο των τροφίμων όσο και της ενέργειας, αυξήθηκαν 3,5% τον περασμένο μήνα, σημειώνοντας την μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση από τον Ιανουάριο του 1982.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider