Bloomberg: Αντίθετες οι UBS - Credit Suisse σε μια «αναγκαστική συγχώνευση»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Αντίθετες οι UBS - Credit Suisse σε μια «αναγκαστική συγχώνευση»
Εναντιώνονται στην ιδέα μιας «αναγκαστικής συγχώνευσης» η UBS και η Credit Suisse, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg. 

Εναντιώνονται στην ιδέα μιας «αναγκαστικής ένωσης» η UBS και η Credit Suisse, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Bloomberg.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, η UBS θα προτιμούσε να επικεντρωθεί στη δική της στρατηγική, καθώς εμφανίζεται διστακτική στο να αναλάβει τους κινδύνους που σχετίζονται με την Credit Suisse.

Τόσο η UBS, όσο και η Credit Suisse, βλέπουν μία εξαγορά ως ένα πιθανό μέτρο έσχατης λύσης, όπως ανέφεραν οι πηγές.

Αυτά, καθώς η ελβετική κυβέρνηση και οι τράπεζες έχουν βάλει στο «τραπέζι» μια σειρά από σενάρια σχετικά με την «επόμενη ημέρα» για την Credit Suisse και μένει να φανεί ποια επιπρόσθετα βήματα θα πραγματοποιηθούν πέρα από την «ένεση» ρευστότητας 54 δισ. δολ. που εξασφάλισε από την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.

Η Credit Suisse αναζωπύρωσε τον φόβο τραπεζικής κρίσης, μετά το «όχι» του βασικού μετόχου (Saudi National Bank) της ελβετικής τράπεζας για περισσότερη κεφαλαιακή στήριξη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, η Credit Suisse ανακοίνωσε πως θα δανειστεί ως και 50 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (50,6 δισ. ευρώ) από την κεντρική τράπεζα.

«Η επιπρόσθετη ρευστότητα θα υποστηρίξει τις κύριες δραστηριότητες της Credit Suisse και των πελατών της, καθώς η Crédit Suisse λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για να δημιουργηθεί μια τράπεζα πιο απλή και στοχευμένη, βασισμένη στις ανάγκες των πελατών της», ανέφερε η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σημειωτέον ότι νωρίτερα, οι αναλυτές της JP Morgan επεσήμαναν ότι η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS είναι το πιθανότερο σενάριο.

«Θεωρούμε ότι η στήριξη με ρευστότητα από τη SNB δεν είναι αρκετή» ανέφεραν. «Κατά την άποψή μας, το στάτους κβο δεν αποτελεί πλέον επιλογή καθώς οι ανησυχίες των αντισυμβαλλόμενων τραπεζών αρχίζουν να εμφανίζονται, κάτι που αντανακλάται στην αδυναμία των αγορών πιστώσεων και μετοχών» συμπλήρωσαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προειδοποίηση Ντε Γκίντος: Ορισμένες ευρωπαϊκές τράπεζες μπορεί να αποδειχθούν ευάλωτες στις αυξήσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider