Συρρικνώθηκε και τον Φεβρουάριο η μεταποίηση στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συρρικνώθηκε και τον Φεβρουάριο η μεταποίηση στις ΗΠΑ
Η δραστηριότητα του κλάδου συνέχισε να συρρικνώνεται για τέταρτο διαδοχικό μήνα το Φεβρουάριο.

Συνεχίζει να συρρικνώνεται ο μεταποιητικός κλάδος των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, αν και με πιο ήπιο ρυθμό συγκριτικά με τον Ιανουάριο, όπως φανερώνουν τα τελευταία στοιχεία.

Αναλυτικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI του ISM διαμορφώθηκε στο 47,7 το Φεβρουάριο από 47,4 τον Ιανουάριο με τους αναλυτές να ανέμεναν αύξηση στις 48 μονάδες. Παράλληλα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της S&P Global διαμορφώθηκε στο 47,3 το Φεβρουάριο από 46,9 τον Ιανουάριο, υποχωρώντας ωστόσο από την προκαταρκτική μέτρηση που ήταν στο 47,8. Επίσης και οι πιέσεις στην επιχειρηματική δραστηριότητα εξακολουθούν να διατηρούνται.

Ο δείκτης των τιμών που κατέβαλαν οι μονάδες παραγωγής ανέβηκε στις 46,5 μονάδες από 44,5 ενώ αύξηση στις 57 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης νέων παραγγελιών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Τίμοθι Ρ. Φιορ, πρόεδρος του ISM δήλωσε πως: «τα ποσοστά νέων παραγγελιών παραμένουν υποτονικά λόγω των διαφωνιών του καταναλωτή και των καταστημάτων σχετικά με το ύψος των τιμών και τους χρόνους παράδοσης, ωστόσο η άνοδος του δείκτη υποδηλώνει πρόοδο τον Φεβρουάριο»

«Οι εταιρείες προσπαθούν να διατηρήσουν τις τιμές σε σχετικά προσιτά επίπεδα εν μέσω του "αργού" πρώτου εξάμηνου του έτους και με προσδοκίες για ισχυρότερη επίδοση στο δεύτερο εξάμηνο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lowe’s: Μείωση κερδών και αύξηση εσόδων στο 4ο τρίμηνο

«Σοκ» για την Bundesbank: Οι πρώτες απώλειες από το 1979

Goody’s-Everest: Ενίσχυση της παρουσίας στο εξωτερικό - Νέα καταστήματα σε Σ. Αραβία, Κατάρ και Ρουμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider