BIS: Προτροπή στις κεντρικές τράπεζες να μην επαναλάβουν τα λάθη για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
BIS: Προτροπή στις κεντρικές τράπεζες να μην επαναλάβουν τα λάθη για τον πληθωρισμό
Μήνυμα στις κεντρικές τράπεζες για να αποφύγουν τα λάθη της δεκαετίας του 1970, ανακηρύσσοντας πρόωρα την νίκη κατά του πληθωρισμού.

«Σήμα» για αποτελεσματική μείωση του υψηλού πληθωρισμού έστειλε στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου η Διεθνή Τράπεζας Διακανονισμών (BIS).

Σύμφωνα με την BIS, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να «ολοκληρώσουν τη δουλειά» για να επαναφέρουν τον πληθωρισμό υπό έλεγχο και να αποφύγουν τα λάθη της δεκαετίας του 1970, ανακηρύσσοντας πρόωρα την νίκη κατά του πληθωρισμού.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η BIS υπογραμμίζει ότι είναι κρίσιμο για τις τράπεζες να μην επαναλάβουν τους κύκλους διεύρυνσης και χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής, όταν την δεκαετία του 1970 τα βασικά επιτόκια έφτασα σε υψηλότερά επίπεδα μετά από τις προσπάθειες για περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων.

«Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να έχουν πολύ, πολύ καθαρό πως αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να κάνουν τη δουλειά μείωσης του πληθωρισμού» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της BIS, Κλαούντιο Μπόριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Τι σημαίνει η αποτυχία της συνόδου για Τραμπ, Πούτιν και Ουκρανία

Άλλος για Dubai! - Ξεκινάει η συγκομιδή του Ελληνικού φιστικιού, ενός εντυπωσιακού success story

ΟΠΕΚΕΠΕ: Δείτε ποιοι πήραν πάνω από 50.000 ευρώ επιδότηση - Αναλυτικές λίστες

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider