BIS: Προτροπή στις κεντρικές τράπεζες να μην επαναλάβουν τα λάθη για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
BIS: Προτροπή στις κεντρικές τράπεζες να μην επαναλάβουν τα λάθη για τον πληθωρισμό
Μήνυμα στις κεντρικές τράπεζες για να αποφύγουν τα λάθη της δεκαετίας του 1970, ανακηρύσσοντας πρόωρα την νίκη κατά του πληθωρισμού.

«Σήμα» για αποτελεσματική μείωση του υψηλού πληθωρισμού έστειλε στις μεγάλες κεντρικές τράπεζες του κόσμου η Διεθνή Τράπεζας Διακανονισμών (BIS).

Σύμφωνα με την BIS, οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να «ολοκληρώσουν τη δουλειά» για να επαναφέρουν τον πληθωρισμό υπό έλεγχο και να αποφύγουν τα λάθη της δεκαετίας του 1970, ανακηρύσσοντας πρόωρα την νίκη κατά του πληθωρισμού.

Όπως μετέδωσε το Reuters, η BIS υπογραμμίζει ότι είναι κρίσιμο για τις τράπεζες να μην επαναλάβουν τους κύκλους διεύρυνσης και χαλάρωση της νομισματικής τους πολιτικής, όταν την δεκαετία του 1970 τα βασικά επιτόκια έφτασα σε υψηλότερά επίπεδα μετά από τις προσπάθειες για περιορισμό των πληθωριστικών πιέσεων.

«Οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να έχουν πολύ, πολύ καθαρό πως αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι να κάνουν τη δουλειά μείωσης του πληθωρισμού» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της BIS, Κλαούντιο Μπόριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κέρδη στις ευρωαγορές για τη Δευτέρα, κόντρα στις ανησυχίες των επενδυτών

gazzetta
gazzetta reader insider insider