Goldman Sachs: Σε υψηλό 7 ετών τα κέρδη των hedge funds της Ασίας τον Ιανουάριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Σε υψηλό 7 ετών τα κέρδη των hedge funds της Ασίας τον Ιανουάριο
Τα μεγαλύτερα κέρδη για τα hedge funds ήρθαν από τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις στις κινεζικές μετοχές.

Τα hedge funds που επικεντρώνονται στις αγορές της Ασίας κατέγραψαν κέρδη 5,3% για τον Ιανουάριο του 2023, πραγματοποιώντας την καλύτερη εκκίνηση σε έτος από το 2016, σύμφωνα με την Goldman Sachs.

Όπως αναφέρεται σε έκθεση του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, τα κέρδη ήρθαν καθώς η Κίνα χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό και καθώς οι αυξήσεις των βασικών επιτοκίων των μεγάλων κεντρικών τραπεζών φαίνεται πως υποχωρούν.

Ο δείκτης μετοχών της MSCI για την Ασία και τον Ειρηνικό κατέγραψε άνοδο 7,8% για τον Ιανουάριο, σημειώνοντας την καλύτερη μηνιαία επίδοση στον κόσμο.

Σύμφωνα με την Goldman, τα μεγαλύτερα κέρδη για τα hedge funds ήρθαν από τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις στις κινεζικές μετοχές, που απέφεραν επιστροφές 7,7% τον Ιανουάριο. Ακολούθησε η παρόμοια τακτική για τις ιαπωνικές μετοχές, που απέδωσε επιστροφές 2,6% στα hedge funds.

Όπως αναφέρει το Reuters, έκθεση της Eurekahedge έδειξε πως τα ασιατικά hedge funds ανέβηκαν 4,8% για τον Ιανουάριο., σημειώνοντας τον τρίτο διαδοχικό μήνα ανόδου. Για το σύνολο το 2022, τα ασιατικά hedge funds κατέγραψαν ετήσιες απώλειες 8% ή 7,7 δισ. δολαρίων, εξαιρουμένων των funds στην Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider