Ενεργειακή κρίση: Σε χαμηλό ενός μήνα οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ενεργειακή κρίση: Σε χαμηλό ενός μήνα οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη 
Καθώς υποχωρούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ζήτηση για το φυσικό αέριο στις χώρες της Ευρώπης

Πτώση έως και 4,5% κατέγραψαν τη Δευτέρα τα συμβόλαια του φυσικού αερίου για την αγορά της Ευρώπης, σε ένα σημάδι για το ότι τα χειρότερα της ενεργειακής κρίσης για την ήπειρο μας έχουν παρέλθει.

Τα συμβόλαια του φυσικού αερίου στο χρηματιστήριο ενέργειας του Άμστερνταμ, παράδοσης Μαρτίου, στις 10:30 της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) έχαναν 3,48% στα 52,07 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Πρόσκαιρα έφτασαν να υποχωρούν 4,5%, φτάνοντας κοντά σε χαμηλό 4 εβδομάδων, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η αποκλιμάκωση των τιμών έρχεται καθώς υποχωρούν οι χαμηλές θερμοκρασίες και η ζήτηση για το φυσικό αέριο στις χώρες της Ευρώπης. Παράλληλα, οι εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχουν γεμίσει τα αποθεματικές σε υψηλά επίπεδα, αρκετά μεγαλύτερα από τα επίπεδα άλλων ετών.

Ακόμα, αρκετοί πυρηνικοί αντιδραστήρες στη Γαλλία τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία, «χαλαρώνοντας» τις ανησυχίες για έλλειψη ενεργειακής επάρκειας.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα η κυβέρνηση της Σουηδίας μείωσε σε χαμηλού επιπέδου τον κίνδυνο διακοπών ενέργειας, από «υψηλό» που ήταν μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παραγωγή Ενέργειας από Ανανεώσιμες και Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας

Η αυξημένη ζήτηση για γραφειακούς χώρους ανεβάζει τα ενοίκια στην Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider