ΔΝΤ: Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία - «Τεράστιο ρίσκο» για την Ευρώπη ο πόλεμος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία - «Τεράστιο ρίσκο» για την Ευρώπη ο πόλεμος
Παρ' όλο που οι προοπτικές της οικονομίας δεν είναι τόσο άσχημες όσο αυτές που θεωρούνταν πριν από μερικούς μήνες, «αυτό δεν σημαίνει πως το λιγότερο κακό είναι καλό» είπε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Μήνυμα κατά του εφησυχασμού για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έστειλε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας την Παρασκευή από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία.

Η διοικήτρια του Ταμείου ανέφερε πως παρ' όλο που οι προοπτικές της οικονομίας δεν είναι τόσο άσχημες όσο αυτές που θεωρούνταν πριν από μερικούς μήνες, «αυτό δεν σημαίνει πως το λιγότερο κακό είναι καλό. Πρέπει να παραμείνουμε προσεχτικοί».

Μιλώντας για την Ευρώπη, η Γκεορκγίεβα τόνισε πως ο πόλεμος στην Ουκρανία συνιστά «τεράστιο ρίσκο» για την οικονομική εμπιστοσύνη, ιδιαίτερα στην ΕΕ.

Σε αναφορά της για την Κίνα, η επικεφαλής του ΔΝΤ είπε ότι το επανάνοιγμα της χώρας με την άρση των μέτρων για τον κορονοϊό αναμένεται να τονώσει την παγκόσμια ανάπτυξη. Παράλληλα, είπε πως το Ταμείο εκτιμά πως το κινεζικό ΑΕΠ θα «τρέξει» με ρυθμό 2,7%, ενώ το 2022 είχε κινηθεί κάτω από το εν λόγω ποσοστό για πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια.

Πηγή φωτό: Associated Press

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Goldman και BofA προειδοποιούν για τέλος στο ράλι κερδών των ευρωπαϊκών μετοχών

Καμία έκπληξη από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια

Ιαπωνία: Σε υψηλό 41 ετών ο πληθωρισμός, επαναφέροντας τις πιέσεις για τα επιτόκια της BoJ

gazzetta
gazzetta reader insider insider