Ελβετία: Η κεντρική τράπεζα τονίζει πως είναι «απαραίτητη» η μείωση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελβετία: Η κεντρική τράπεζα τονίζει πως είναι «απαραίτητη» η μείωση του πληθωρισμού
Ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και πως η σταθερότητα των τιμών είναι κρίσιμη για όλες τις κεντρικές τράπεζες.

Την ανάγκη για την καταπολέμηση του πληθωρισμού ώστε να επανέλθει η σταθερότητα των τιμών υπογράμμισε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας (SNB), Τόμας Τζόρνταν, μιλώντας την Παρασκευή στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ο Τζόρτναν σημείωσε πως «είναι απόλυτη προτεραιότητα η μείωση του πληθωρισμού σε επίπεδα που αυτός θα διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών».

Σημειώνεται πως η SNB αύξησε τα επιτόκιά της από το -0,75% στο 1% εντός του 2022, με τον πληθωρισμό στην ελβετική οικονομία να φτάνει στο 2,8% τον Δεκέμβριο από το 3% του Νοεμβρίου.

Ο Τζόρταν είπε πως ακόμα ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και πως η σταθερότητα των τιμών είναι κρίσιμη για όλες τις κεντρικές τράπεζες.

Ο ίδιος είπε πως η χαλαρή νομισματική πολιτική των προηγούμενων ετών από τις κεντρικές τράπεζες ήταν πολύ επεκτατική. «Τα αρνητικά επιτόκια ήταν πολύ σημαντικά για την οικονομία, αλλά είμαι χαρούμενος που έχουμε φύγει από αυτή την εποχή» πρόσθεσε ο Ελβετός τραπεζίτης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Καμία έκπληξη από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας: Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια

Σημαντική αποκλιμάκωση στις τιμές παραγωγού της Γερμανίας τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider