Ιαπωνία: Σε χαμηλό 13 ετών η οικονομική αισιοδοξία των πολιτών - «Αγκάθι» ο πληθωρισμός

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιαπωνία: Σε χαμηλό 13 ετών η οικονομική αισιοδοξία των πολιτών - «Αγκάθι» ο πληθωρισμός
Το 68,3% των Ιαπώνωμ υποστηρίζει πως ο πληθωρισμός θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα ληφθεί υπόψιν για τις δαπάνες του 2023.

Στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών βρίσκεται η αισιοδοξία των πολιτών της Ιαπωνίας για την οικονομική τους κατάστασης κατά την έναρξη του 2023, σύμφωνα με έκθεση της κεντρικής τράπεζας της χώρας (BoJ).

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, το 53% των νοικοκυριών της Ιαπωνίας αναφέρει πως η οικονομική του κατάσταση έχει επιδεινωθεί για τον τελευταίο χρόνο, το υψηλότερο επίπεδο απαισιοδοξίας από το 2010. Μόλις το 3,7% των ερωτηθέντων απάντησε πως η οικονομική τους κατάσταση έχει βελτιωθεί, ενώ το 42,4% απάντησε πως είναι δύσκολο να απαντήσει στο ερώτημα, μετέδωσε το Bloomberg.

Τα αποτελέσματα έρχονται καθώς η αύξηση των τιμών καθιστά τους καταναλωτές διστακτικούς στις δαπάνες χωρίς να έχουν αύξηση μισθών, γεγονός που θέτει δυσκολίες στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στην οποία θέλει να προχωρήσει η BoJ.

Στην έρευνα ένα ιστορικό υψηλό, 68,3%, υποστηρίζει πως ο πληθωρισμός θα είναι ο βασικός παράγοντας που θα ληφθεί υπόψιν για τις δαπάνες του 2023.

Παράλληλα, οι προσδοκίες των πολιτών για την πορεία του πληθωρισμού στην Ιαπωνία μέσα στο επόμενοί 12% έφτασαν το ιστορικό υψηλό του 10%, σχεδόν διπλάσιο από αυτό στην τελευταία αντίστοιχη έρευνα της BoJ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βιλερουά (ΕΚΤ): Οι αυξήσεις των επιτοκίων πρέπει να συνεχιστούν τους επόμενους μήνες

Διπλωματική διαμαρτυρία της Ιαπωνίας στην Κίνα για τις βίζες

gazzetta
gazzetta reader insider insider