Τουρκία: Στεγαστικά δάνεια με χαμηλά επιτόκια, το νέο προεκλογικό «δώρο» του Ερντογάν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Στεγαστικά δάνεια με χαμηλά επιτόκια, το νέο προεκλογικό «δώρο» του Ερντογάν
Οι εταιρείες που θα δεσμευτούν για την κατασκευή των κατοικιών θα έχουν πρόσβαση σε 25 δισ. τουρκικών λιρών.

Συνέχεια στις παροχές προς τους πολίτες της Τουρκίας ενόψει των γενικών εκλογών στη χώρα το 2023 δίνει η κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας, Νουρεντίν Νεμπάτι, παρουσίασε την Τετάρτη ένα νέο πρόγραμμα στέγασης για τους πολίτες με μεσαία εισοδήματα, με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερη περίοδο ωρίμανσης. Το πρόγραμμα προβλέπει 5 εκατ. τουρκικών λιρών για υποθήκες δανείων, με περίοδο ωρίμανσης έως και 15 έτη και επιτόκια που θα ξεκινούν από το 0,69%.

«Ετοιμάσαμε το πρόγραμμα για τους πολίτες με μεσαία εισοδήματα, με ευνοϊκά επιτόκια για νέες κατοικίες, πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά από την κατασκευή των κατοικιών» δήλωσε ο Νεμπάτι σε σχετική συνέντευξη Τύπου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εταιρείες που θα δεσμευτούν για την κατασκευή των κατοικιών θα έχουν πρόσβαση σε κρατική γραμμή χρηματοδότησης 25 δισ. τουρκικών λιρών.

Υπενθυμίζεται πως την Τρίτη ο Ερντογάν ανέφερε πως οι μισθοί των ενεργών και των συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων της Τουρκίας θα αυξηθούν κατά 25%. Παράλληλα, η Άγκυρα έχει προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Επιμένει προεκλογικά ο Ερντογάν - «Βλέπει» αύξηση μισθών 25% στους δημοσίους υπαλλήλους

gazzetta
gazzetta reader insider insider