Η Γαλλία αναμένει αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων μέσα στο 2023

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Γαλλία αναμένει αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων μέσα στο 2023
Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία - εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- διαμορφώθηκε στο 7,2% για τον Νοέμβριο του 2022.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπετ Μπορν, δήλωσε πως οι πληθωριστικές πιέσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα συνεχίσει να υπάρχουν για την αρχή του 2023.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Franceinfo, η Μπορν υποστήριξε πως «θα έχουμε μια κορύφωση ων τιμών στην αρχή του χρόνου και μετά αυτές θα υποχωρήσουν».

Σημειώνεται πως ο ετήσιος πληθωρισμός στη Γαλλία - εναρμονισμένος με τις τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης- διαμορφώθηκε στο 7,2% για τον Νοέμβριο του 2022. Το ποσοστό ήταν αμετάβλητο σε σχέση με τον Οκτώβριο, ενώ ο πληθωρισμός για την ίδια χρονική περίοδο παρουσίασε αποκλιμάκωση στη Γερμανία και στην Ισπανία.\

Εξάλλου, η Μπορν εμφανίστηκε αισιόδοξη για τα ενεργειακά αποθέματα της Γαλλίας τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης από τον καλό καιρό και της αύξησης της παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στη χώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Πετρέλαιο και φυσικό αέριο: Πόσο αντέχει η Ελλάδα αν κλιμακωθεί η κρίση στη Μέση Ανατολή

Οι Έλληνες φίλοι του Μακρόν - Με συγκίνηση ο Δένδιας στην Κύπρο - Και τι θα το κάνουν οι Ισπανοί το ελαιόλαδό τους;

Το μυθικό ποσό που πληρώνουν όσοι θέλουν να φύγουν με ιδιωτικά τζετ από Ντουμπάι

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider