Τουρκία: Πριν τις εκλογές, ο Ερντογάν κατήργησε το ηλικιακό όριο για τις συντάξεις - Αφορά 2,25 εκατ. πολίτες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τουρκία: Πριν τις εκλογές, ο Ερντογάν κατήργησε το ηλικιακό όριο για τις συντάξεις - Αφορά 2,25 εκατ. πολίτες
Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13,9 εκατ. συνταξιούχοι στην Τουρκία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την κατάργηση του όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των πολιτών, σε μια κίνηση που έρχεται ενόψει των γενικών εκλογών στην Τουρκία το 2023.

Το μέτρο αφορά 2,25 εκατ. Τούρκους πολίτες, με τη σχετική ανακοίνωση να γίνεται από τον Τούρκο πρόεδρο σε ομιλία του την Τετάρτη.

Μέχρι σήμερα, το όριο συνταξιοδότησης για τους Τούρκους είναι τα 58 έτη για τις γυναίκες και τα 60 έτη για τους άνδρες, μετέδωσε το Reuters. Υπολογίζεται πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 13,9 εκατ. συνταξιούχοι στην Τουρκία.

Το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) προχώρησε σε γενναία αύξηση του κατώτερου μισθού την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο μιας εκστρατείας που έχει ξεκινήσει για να κερδίσει και πάλι την υποστήριξη των ψηφοφόρων, η οποία έχει διαβρωθεί από τον πληθωρισμό, την πτώση της λίρας και την απότομη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης.

Στη σχετική ανακοίνωση του, ο Ερντογάν δεν ανέφερε το δημοσιονομικό κόστος της κατάργησης του ηλιακού ορίου συνταξιοδότησης.

Τα συνδικάτα διαμαρτύρονταν εδώ και πολλά χρόνια ζητώντας να καταργηθούν τα ηλικιακά όρια και να συνταξιοδοτούνται οι εργαζόμενοι αφού συμπληρώσουν τον απαιτούμενο αριθμό ημερών εργασίας. Η απόφαση αναμένεται ότι θα δώσει μια ώθηση στον Ερντογάν πριν από τις κρίσιμες εκλογές του Ιουνίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Αίτημα στις τράπεζες για να μειώσουν τις αγορές σε δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider