Νέες παραδόσεις φυσικού αερίου από Gazprom στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες παραδόσεις φυσικού αερίου από Gazprom στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας
Η Gazprom θα στείλει 42,4 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας την Πέμπτη.

Η Gazpromανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα στείλει σήμερα 42,4 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, σε παρόμοια επίπεδα με τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Gazprom: «Βουτιά» στις εξαγωγές φυσικού αερίου για 3ο σερί μήνα

Πάντως, οι ημερήσιες ροές του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού στους βασικούς αγοραστές της μειώθηκαν τον Νοέμβριο για τρίτο συνεχόμενο μήνα.

Η Gazprom εξήγαγε 133 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα σε χώρες εκτός της πρώην Σοβιετικής Ένωσης τον περασμένο μήνα, μειωμένα κατά 3,9% από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. Από τις αρχές του 2022, οι προμήθειες της εταιρείας στους κύριους ξένους πελάτες της έχουν υποχωρήσει κατά 45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 95,2 δισ. κυβικά μέτρα.

Επί του παρόντος, οι παραδόσεις συνεχίζονται μέσω Ουκρανίας -αν και σε μειωμένα επίπεδα- ενώ ένα σκέλος του αγωγού TurkStream στέλνει καύσιμα μέσω Τουρκίας στην Ουγγαρία και τη Σερβία.

Τον περασμένο μήνα, οι αποστολές μέσω Ουκρανίας ήταν κατά μέσο όρο 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα, ενώ οι ροές μέσω Τουρκίας ήταν κατά μέσο όρο περίπου 27 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα. Υπό αυτό το πρίσμα, οι συνολικές εξαγωγές της Gazprom στην Ευρώπη ανέρχονται σε μόλις το 1/5 αυτών που ήταν πριν από την εισβολή στην Ουκρανία.

Αντίθετα, οι ροές προς την Κίνα μέσω του Power of Siberia συνεχίζουν να αυξάνονται, με τις παραδόσεις «τακτικά» να υπερβαίνουν τους ημερήσιους στόχους, σύμφωνα με την ίδια την Gazprom.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν το ελεγχόμενο από τους Ρώσους Ντονέτσκ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν στο Κίεβο κιτ μετατροπής βομβών σε «έξυπνες»

Reuters: Η Ρωσία παρακάμπτει μέσω Τουρκίας τις κυρώσεις στις προμήθειες μικροτσίπ για τα οπλικά της συστήματα

gazzetta
gazzetta reader insider insider